Annons:

Sök

Annons:

Nu får den anrika herrgården nya ägare:

Det har nu skett ett ägarskifte på Fredensborgs Herrgård. Lena Ernberg, vd på Fredensborgs Herrgård, är positiv till förändringen. Foto: Simon Henriksson

Nu får den anrika herrgården nya ägare: "Ska bli ännu bättre för gästen"

Anrika Fredensborgs Herrgård i Storebro har ny ägare sedan den 1 december. Bröderna Björn och Magnus Palmgård tar över som ägare efter Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening har ägt och drivit Fredensborgs Herrgård i Storebro sedan 1912. Nu är det klart med nya fastighetsägare i form av Tobo Fastigheters Björn och Magnus Palmgård, en nyhet som Vimmerby Tidning rapporterade om i dag. Övertagandet skedde den 1 december i fjol. 

Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening fortsätter att driva herrgården som hyresgäst och Lena Ernberg, vd på Fredensborgs Herrgård, är nöjd med lösningen.  

– Det är princip ingen förändring alls. Det som har hänt är att vi har en ny fastighetsägare. Vi fortsätter driva verksamheten exakt likadant som tidigare och hyr området med tillhörande mark. För gästen är det ingen skillnad alls, säger Lena Ernberg och fortsätter:

– Vi har möjlighet att satsa mer på fastigheten och verksamheten och fastighetsägaren får i det här fallet vara expert på sin del så det är ett win-win-koncept.

"Värnar om både område och fastighet"

Det finns, enligt Ernberg, ett tätt samarbete med den nya fastighetsägaren. 

– Vi hoppas att det kan bli ännu bättre för gästen med bättre investeringsförmåga hos fastighetsägaren som gör att vi kan höja kvaliteten för gästen. 

Hur ser du på förändringen?

– För Fredenborgs herrgård är det en väldigt positiv utveckling för verksamheten. Vi har en fastighetsägare som värnar om både område och fastighet. Det gör att vi tillsammans kan utveckla hela området och anläggningen. Vad vi har för planer kan vi återkomma till längre fram.

Vad kan du säga om framtidsplanerna?

– Inte så mycket i nuläget. Vi har precis börjat jobba ihop. Målet är att det ska vara en positiv upplevelse för gästen och att vi ska lyfta hela anläggningen tillsammans. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: