Annons:

Sök

Annons:

HOTELLET HAR REKRYTERAT NY KÖKSCHEF:

23-årige Vimmerbybon Filip Petersson har anställts som ny kökschef på Fredensborgs Herrgård. Foto: Ossian Mathiasson

HOTELLET HAR REKRYTERAT NY KÖKSCHEF: "STOLTA ÖVER ATT FILIP ÄR HÄR"

Vimmerbybon Filip Petersson, 23, tar över positionen som kökschef på Fredensborgs Herrgård strax utanför Storebro. 
– Jag tror att det är svårt att hitta någon som är mer dedikerad på mat än Filip, säger Lena Ernberg, vd på Fredensborgs Herrgård. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Anrika Fredensborg Herrgård utanför Storebro fick bröderna Björn och Magnus Palmgård som nya ägare i slutet av det gångna året. Lena Ernberg har tidigare berättat att herrgården ska vara en positiv upplevelse för gästen och att de tillsammans ska lyfta hela anläggningen. 

Nu kan vår tidning berätta att 23-årige Filip Petersson från Vimmerby är herrgårdens nya kökschef sedan den 1 april. 

– Vi är stolta över att Filip är här och det känns väldigt positivt att få in en person som vill satsa framåt och har mycket roliga, spännande idéer. Jag tror att det är svårt att hitta någon som är mer dedikerad på mat än Filip då hans största intresse är mat. Han är jättepositiv när det gäller mat och intresserad av att jobba med lokala råvaror, säger Lena Ernberg, vd på Fredensborgs Herrgård. 

Fredensborg har på sistone varit på jakt efter en ny kökschef och Ernberg tycker att de har hittat helt rätt. 

– Vi letade efter en ny person och en ny inriktning och kände att vi ville göra en satsning på vårt kök, säger Lena Ernberg. 

Praktik på stjärnrestaurang i Köpenhamn

Filip Petersson har efter studenten 2017 arbetat på flera restauranger i Vimmerby men även varit iväg och arbetat på olika restauranger och krogar i Sverige. Han har under pandemiåren gått en utbildning i Schweiz där han var under ett halvår i början av 2021, återvände hem till Vimmerby under sommaren och åkte därefter ner till Köpenhamn för praktik på stjärnrestaurangen på Geranium som har blivit utsett till världens näst bästa restaurang. 

Han har sedan december varit hemma i Vimmerby och ska nu lyfta köket på Fredensborgs Herrgård. 

– Det blev lite turartigt då jag sökte jobbet på Fredensborg och sa att det var värt att chansa. Våra tankar var ganska lika i det långa loppet så det kändes glasklart, säger Filip Petersson och berättar om sättet som han vill sätta sin prägel på restaurangen: 

– Jag har ett ganska simpelt tänk med lokala råvaror, ta vara på det man har och tänka hållbart. Jag vill sätta min prägel och jobba in mitt tänk. I grund och botten så är väl köket längst efter om man tittar på alla avdelningar, säger han. 

"Kommer in helt rätt i tiden"

Lena Ernberg berättar att de har kommit lite längre med de andra avdelningarna än vad de har gjort med köket. 

– Det är en utmaning att lyfta köket ordentligt och det är roligt att Filip tänker hållbart för det är något som vi på hotellet måste göra. Nu blir köket mycket mer medvetet än vad vi har haft tidigare och det gör att det blir en bra helhet, säger Lena Ernberg och fortsätter: 

– Det känns att Filip kommer in helt rätt i tiden, hinner andas in och lära sig anläggningen innan det smäller till med högsäsongen. Här är restaurangen en del i ett större sammanhang och det kräver mer insikt om att man är en helhet. Det är precis lika viktigt att grusgången är krattad när man kommer som att desserten är serverad. Jag brukar säga att det tar ett år innan man har klarat av årets alla högtider och event och är insatt i vad det innebär. 

Bokningsläget ser lovande ut inför sommaren, enligt Ernberg. 

– Vi renoverar, fixar och har massa projekt igång. Vi försöker verkligen lyfta hela anläggningen, varav köket är en viktig del. Vi gör just nu mycket på anläggningen för att fräscha upp invändigt och utvändigt. En del är att vi tittat på mer utomhusaktiviteter, säger hon. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: