Annons:

Sök

Annons:

NYTT BOLAG ETABLERAR SIG I MÅLILLA – SKAPAR FLERA NYA JOBB

Jens Carlsson på mässan där produkten har ställts ut. Foto: Privat

NYTT BOLAG ETABLERAR SIG I MÅLILLA – SKAPAR FLERA NYA JOBB

Det nya bolaget Umazing har tagit patent på en ny lättregel till byggindustrin. Planen är att lägga produktionen i Målilla och i ett inledande skede kan det skapa fem nya jobb.
– Responsen har varit över all förväntan, säger Umazings Jens Carlsson.

Annons:

Sommaren 2021 tog JMC Affärsutveckling, genom Jens Carlsson, över Glamoxfastigheten i Målilla. Han kallar den för Gårdveda Industripark. 

Tidigare i år blev det klart med den första hyresgästen – och nu kommer nästa satsning i lokalerna. Forshedagruppen har startat ett nytt bolag vid namn Umazing AB. 

– Det handlar om smart konstruktion och Umazing är en ny patentsökt lättviktsregel som kombinerar stålets exakthet och flexibilitet med värmen och hållbarheten från en traditionell träregel. Det här är något jag har utvecklat tillsammans med gamla båtbyggarkompisar och vi lämnade in en patentansökning, förklarar Jens Carlsson.

Nu har man ställt ut produkten på en mässa och responsen har varit överväldigande, säger han.

– Vi har ställt ut den på mässan och idén har blivit sjukt väl mottagen. Det har varit en jättebra respons och över all förväntan.

Hur länge har ni jobbat på det här?

– Idén bottnar egentligen i möbelindustrin. Det blev inte riktigt som vi tänkte från början, men totalt sett har vi nog sneglat på det här i fem år. Efter årsskiftet har vi haft lite mer fokus på det.

Fem jobb direkt

Nu är planen att produktionen ska läggas i Målilla.

– Vi räknar med att kunna köra igång produktion i höst med en enklare maskin innan vi beställer en större maskin och bygger upp en riktig produktionslinje. 

Hur många jobb kan det innebära?

– Jag har gjort lite kalkyler och budget och till hösten handlar det nog om sex stycken som hanterar det här i början. Jag räknar med fyra till fem i produktionen för de moment som behöver göras och en som ansvarar för säljdelen.

Jens Carlsson för en dialog med Hultsfreds kommun.

– Det här handlar ju om nyanställningar och människor vi inte har i dag. Vi tittar på att kunna få till ett projekt med kommunen kring nyanlända. Det är en rätt så enkel produktion som man kan klara utan språket och då hoppas jag att vi kanske kan bidra på det sättet också.

Kan ge 25 till 30 jobb

På sikt ser han en väldigt stor utvecklingspotential.

– Jag tänker att vi kan fylla hela Gårdveda Iindustripark med den här produktionen. Potentialen är enorm och jag har tidigare sagt att jag tror och förväntar mig ungefär 50 arbetstillfällen där när det är fullt. Tar vi nästan hela ytan med Umazing handlar det om 25 till 30 personer, men det är kanske på fem års sikt. Inom de närmaste ett och ett halvt åren kanske det handlar om tio till 15 personer. Det tror jag är realistiskt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: