Annons:

Sök

Annons:

Fint pris till sågverks-vd:n –

Angelica Karlsson har fått Pontonjärspriset. Foto: Simon Henriksson

Fint pris till sågverks-vd:n – "Blev enormt överraskad"

För drygt ett år sedan blev Angelica Karlsson vd för familjeföretaget Frödinge Hällerum Timber AB. Nu har hon fått Pontonjärspriset.
– Jag blev enormt överraskad, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Årligen delar Linnéakademin ut Pontonjärspriset och tidigare i veckan delade man ut priser till fyra olika personer. Angelica Karlsson, vd för familjeföretaget Frödinge Hällerum Timber, är en av dem och hon beskrivs vara en nyfiken förebildspontonjär, enligt juryns motivering. 

Själv var hon inte direkt förberedd på priset.

– Jag blev enormt överraskad över det. Jag hade absolut inte väntat mig det. Jag trodde att de skämtade när de ringde och berättade om priset och Linnéakademin. Jag tyckte det lät fint och kul, men jag förstod inte vad jag hade för del i det hela. Då berättade de att jag var en av pristagarna och då undrade jag om de hade ringt fel, säger Angelica Karlsson och skrattar. 

Kände du till det här priset sedan tidigare?

– Jag har hört talas om Linnéakademin, men inte om det här priset tidigare.

"Jätteglad och smickrad"

Pontonjärspriset går till någon som bygger broar mellan skola och näringsliv i både Kronobergs och Kalmar län. Att just Angelica Karlsson får priset motiverades bland annat med hennes engagemang i att öka barn och ungas intresse för skogen och de möjligheter som finns. 

– Jag blev jätteglad och smickrad när jag såg motiveringen. Det känns kul att det uppmärksammats och att man får ett kvitto på att man är på rätt spår och att man bidrar på något sätt, säger hon.

Varför tror du att just du uppmärksammas?

– Det är en bra fråga och det undrar jag också, säger Angelica och skrattar:

– Det är kul att få den här uppmärksamheten och stanna upp lite själv och reflektera. Jag brinner väldigt mycket för brobyggandet och samarbetet mellan näringsliv, skola och samhället. Det finns en enorm styrka i det. 

"Inte klurat ut det"

Frågan om att säkra kompetensen för ett företag på landsbygden är oerhört viktigt, menar Angelica Karlsson.

– Vi måste säkra kompetens även i framtiden och vill ses som en aktör som bidrar till utveckling. För att få en levande landsbygd behövs arbetstillfällen på landsbygden. Barn och unga nämndes också och det brinner jag enormt mycket för. Det finns mycket fördomar om skogsbranschen och att den ser ut på ett visst sätt. Det är inte så längre – skogsbranschen är tekniktung, digitaliserad och otroligt bred. Skogsbranschen har något att erbjuda, oavsett om man är reparatör, jobbar med it eller materialet i sig. 

Prissumman ligger på 10 000 kronor.

Vad ska du göra med dem?

– Jag har inte klurat ut det, men det kommer bli något på det här ämnet. Det blir någon form av aktivitet eller liknande inom det här. 

Hur går det för er annars nu?

– Vi märker att det är lite lugnare på marknaden, absolut. Men det tuffar på och en styrka vi har är att vi kan vara väldigt flexibla. Vi har möjlighet att ställa om snabbt och erbjuda en bred produktflora så att säga.

HÄR kan du läsa en längre intervju med Angelica Karlsson när hon blev vd. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: