Guldkant, med restaurang i Västervik och Vimmerby, sköter driften av en restaurang i Sälen i vinter. Foto: Privat
Guldkant har restaurang i både Vimmerby och Västervik – och får ytterligare ett ben att stå på i vinter.
– Vi ska ansvara för driften av en restaurang i Sälen i vinter, säger Erik Hemmingsson, en av Guldkants fyra delägare.
Erik Hemmingsson berättade i samband med säsongssummeringen med besöksnäring om att Guldkant kommer hjälpa till med driften av restaurangen ”Majkens sylta” i Experium-huset i Lindvallen.
– Jag är just nu uppe i Sälen och jobbar tillsammans med Jonas (Settlin) och Henrik (Arkåsen). Vi ska varken äga eller driva restaurangen utan vi hjälper till med driften. Det är bråda dagar nu första helgen i december. Säsongen drar igång på allvar runt lucia och det blir högsäsong vid jul och nyår. säger Erik Hemmingsson.
Restaurangen öppnar för säsongen på torsdag och stänger vid påsk.
– Vi hjälper till och driver restaurangen i vinter och har tillsatt en restaurangchef (Jennie Viberg) som sköter om driften. Restaurangchefen är uthyrd från oss på Guldkant. Vi vill inte ge sken av att vi har något på gång här uppe, utan det handlar mer om att vi hjälper till, säger Erik Hemmingsson.