Annons:

Sök

Annons:

Gunnarssons prisade företag ska flytta till Vimmerby:

Årets unga företagare Christoffer Gunnarsson flankeras av Företagarnas Marcus Hamlin och Örjan Lundqvist. Foto: Ossian Mathiasson

Gunnarssons prisade företag ska flytta till Vimmerby: "Bra potential för båda företagen"

Entreprenören Christoffer Gunnarsson har utsetts till årets unga företagare. Han driver två företag på olika platser i Vimmerby och planen är att verksamheterna ska finnas på samma plats om några år.  
– Jag tänker att flytten ska vara klar inom en tvåårsperiod, säger Christoffer Gunnarsson. 

Annons:

Det var i samband med en mindre pressträff på Stadshotellet i Vimmerby som Företagarna Vimmerby offentliggjorde årets företagare och årets unga företagare i Vimmerby kommun. Ordförande Marcus Hamlin och ledamoten Örjan Lundqvist delade ut de två priserna.

Årets unga företagare i Vimmerby 2022 är Christoffer Gunnarsson, entreprenören som driver CG Maskin & Service AB sedan 2019 och WIAB Vimmerby Industriteknik AB sedan februari 2022. 

”2018 tog Christoffer Gunnarssons entreprenörsanda över och han sa upp sig från en bra anställning för att pröva sina vingar som företagare. Med en stark vilja och en väl genomarbetad affärsplan startade han CG Maskin & Service AB. Efter ett utmanande första år, som mest gick ut på att få struktur och kontakter, har han haft en fantastisk utveckling. På kort tid har han skaffat sig ett namn inom service och försäljning av maskiner och fordon. Under 2022 gick han vidare och köpte WIAB Vimmerby Industriteknik AB. Vi ser med spänning fram emot Christoffers framtida resa”, lyder motiveringen. 

"Väldigt hedrande"

Christoffer Gunnarsson var en glad och stolt mottagare av utmärkelsen.

– Väldigt hedrande och ett bevis på att man har gjort något rätt. Jag försöker hela tiden utveckla företagen och jag är tacksam för priset. Jag har gjort det jag tror på och det jag tycker är roligt plus att jag har bra personer runt mig, säger Christoffer Gunnarsson. 

Han får priset för CG Maskin & Service AB vars företagsidé är att köpa in defekta fordon som renoveras, fräschas upp, görs iordning och säljs vidare i Grägarp utanför Vimmerby. 

– Det är något som jag brinner för och jag känner att jag har många människor i min närhet som hjälper till på många sätt på båda företagen. Jag är tacksam för den omgivning jag har och den utveckling det har blivit på företaget. Vi sätter oss inte ner och känner att vi är nöjda. Vi känner att vi kommer hitta utveckling på andra saker och andra poster, säger Christoffer Gunnarsson. 

Verksamhet på ett och samma ställe

Totalt tio personer jobbar på de två företagen, tre på CG Maskin & Service och sju på WIAB. Han har i flera års tid velat ha verksamheterna på samma ställe och nu är det på väg att bli verklighet. 

– Tanken är att försöka få verksamheterna på ett och samma ställe och samköra ännu mer. Vi har sedan några veckor tillbaka startat ett fastighetsbolag. WIAB ska finnas kvar i nuvarande fastighet och CG Maskin ska framöver flytta in i WIAB:s fastighet. Fastigheten som vi köpte i WIAB har flyttats över i ett separat bolag. Både CG och WIAB kommer hyra av fastighetsbolaget, säger Gunnarsson. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Drömmen är ett år till ett och ett halvt år, men verkligheten säger att man kanske avvaktar lite grann. Då är tanken att flytten ska vara klar inom en tvåårsperiod. Jag ser bra potential för att båda företagen ska utvecklas och ha behov av mer personal.  

Hur går det för företagen?

– CG har hållit sig stabilt och WIAB har gjort en bra ökning på omsättning och kundunderlag. Vi har skapat oss en annan kundkrets och fått en väldig ruljangs. Det är lite mer legotillverkning och lite större kunder. Vi ser inga omöjligheter utan ser problemlösningar för kundens önskemål. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: