Annons:

Sök

Annons:

Christoffers flygande start   – nu satsar han stort i Vimmerby

Christoffer Gunnarsson har fått en lysande start för sin verksamhet i Vimmerby. Foto Marita Andersson

Christoffers flygande start – nu satsar han stort i Vimmerby

På bara två år har Christoffer Gunnarsson tagit sitt företag till en omsättning runt tio miljoner och åtta anställda. Nu fortsätter han sin satsning med ny lokal i Vimmerby. 
– För mig är det viktigt att hitta lösningar som kunden vill ha, säger han.

Annons:

Christoffer Gunnarssons företagarliv startade 2020 då han började med eget företag hemma på gården utanför Vimmerby. Han fick en bra start eftersom hans bakgrund som bilmekaniker i elva år på Engströms i Vimmerby gav honom ett gott rykte. 

– Det blev omorganisation på mitt arbete vid Engströms och då startade jag eget och byggde upp en verksamhet hemma. Den första jag anställde var min pappa.

Familjelivet är viktigt för Christoffer. Han har anställt sin fru Sofie också. De arbetar tillsammans i företaget idag. Hon har ett administrativt ansvar. 

– Målsättningen är att bli framgångsrik som egen företagare för att skapa trygghet för familjen och tjäna pengar. Jag är intresserad av ekonomi och tycker om att räkna på saker. Jag ser allt framför mig i ett flöde, säger Christoffer.

Ska bygga ut lokalen 

Christoffer Gunnarsson började leta efter en lokal i Vimmerby då han kände att det påverkade familjelivet att driva företag hemma.  

– Jag köpte WIAB:s (Wimmerby Industriteknik) fastighet för att hitta en bra lokal i Vimmerby och den är jag nöjd med. Vi ska utvecklas och bygga ut lokalen med 700 kvadratmeter verkstad. Då har vi större kapacitet. Marknaden är prispressad då alla svängningar i ekonomin i Sverige påverkar ett företag och det måste man ta med i beräkningen. 

Företagandet har verkligen fått en flygande start. 

– Mitt första företag CG Maskin och Service startade som en maskinverkstad där jag utför bilreparationer. Vi omsatte nästan tio miljoner förra året och i dagsläget har jag åtta anställda. WIAB är en industriservice som gör mycket reparationer där utejobbet är 80 procent. Det är legoarbeten och i dagsläget tillverkar vi räcken av stål. Det är drift och underhållsservice också. Vi gör jobb åt flera företag i Vimmerby. 

”Inte behövt nätverka mycket”

Christoffer Gunnarssons långa erfarenhet av bilreparationer och förankring i Vimmerby har underlättat för den snabba framgången.  

– Jag har inte behövt nätverka mycket för att få kunder utan det är att jag har ett gott rykte som har gjort att jag har ett gott kundunderlag i CG Maskin och Service. Det är mötet med kunden som är det bästa. För mig är det viktigt att hitta lösningar som kunden vill ha. Jag sätter alltid kunden i fokus. Det är konkurrens om kunderna men att göra ett väl utfört jobb och hitta bra lösningar har gjort mig slagkraftigare. 

Han tycker att det har varit svårt med att sätta ett pris.  

– Man vill vara så billig som möjligt för att få så mycket jobb som möjligt. Samtidigt behöver man tjäna så mycket pengar som möjligt för att bedriva verksamheten. I början låg jag väldigt lågt för att få ett kundunderlag. Jag klarade det men det var tufft. Jag tror att det är viktigt att skapa en nöjdhet för kunden då jag hjälper dem på rätt sätt. Om jag kan motivera varför det kostar mera så har jag inga svårigheter att ta mer betalt. Det är en del av marknadsföringen, säger han.  

Vill vara i framkant

Christoffer startade sitt företag mitt under coronapandemin, men har inte påverkats av det något nämnvärt. Att se möjligheter även i mörka stunder är förstås viktigt. 

– Jag är sällan negativ utan jag ser lösningar på saker. Det är viktigt att inte kunden blir lidande men det kan samtidigt kosta pengar också att vara tillmötesgående mot kunden, säger Christoffer. 

Christoffer är tävlingsinriktad och har kört folkrace. Han har tävlat i Semesterracet flera gånger och den första rallytävlingen han deltog i vann han. 

– Jag hade aldrig suttit i bilen då vi lastade in den och åkte. Jag var totalsnabbast i min klass. Jag är sådan så gör jag någonting vill jag vara i framkant. Mitt familjeliv är aktivt då jag bor på en gård och har fru och barn. Jag träffade min fru då jag var tio år så vi har känt varandra länge. Hon är hästintresserad och har ett aktivt liv också. 

Hans mål är att jobba hårt och ha möjlighet att dra sig tillbaka vid 40-50 års ålder. 

– Det är en vision, avslutar Christoffer Gunnarsson. 

Marita Andersson

Fotnot: Artikeln publicerades ursprungligen i Dagens Vimmerbys näringslivsmagasin i print. Du kan läsa hela magasinet här.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: