Annons:

Sök

Annons:

  • Christoffer satsar fullt ut på egna företaget – bygger stor verkstad:

    Christoffer Gunnarsson kommer lägga fullt fokus på sitt egna företag, CG Maskin & Service, under 2020. Foto: Ossian Mathiasson

  • Christoffer satsar fullt ut på egna företaget – bygger stor verkstad:

Christoffer satsar fullt ut på egna företaget – bygger stor verkstad: "Ska se möjligheterna"

Christoffer Gunnarsson, 31, från Vimmerby har lämnat jobbet som bilförsäljare på Engströms Bil för att bli egenföretagare på heltid. 
– Man ska se möjligheterna och lösa kundens problem. Jag ser fram emot det, säger Christoffer Gunnarsson.

Annons:

Christoffer Gunnarsson är för många starkt förknippad med Engströms Bil i Vimmerby där han jobbade som mekaniker i tio år innan han tog steget över till att bli bilförsäljare under tre års tid.

I november 2019 slutade han på bilföretaget och nu väntar ett nytt kapitel i arbetslivet som egenföretagare på heltid. Företaget, som går under namnet CG Maskin och Service AB, har han drivit på olika sätt i tre år.

– Jag körde företaget som enskild firma de två första åren och har under 2019 drivit det som aktiebolag, säger Christoffer Gunnarsson och fortsätter:

– Jag har jobbat med företaget vid sidan av jobbet på Engströms och nu är tanken att jag ska köra företaget fullt ut under 2020. 

Gunnarssons företagsidé är att köpa in olika produkter, genomföra vissa renoveringar och uppfräschningar och se till att en försäljning blir av. 

– Jag tar ansvar för hela kedjan. Jag köper ofta in defekta bilar och traktorer som jag renoverar, gör iordning och förbättrar om det är så och i nästa skede säljer jag det vidare, säger Gunnarsson. 

Verkstaden håller på att färdigställas

Han håller just på med att färdigställa de sista detaljerna på den nya maskinhallen som har kommit på plats i Grägarp. Verksamheten har sedan tidigare bedrivits i en maskinhall på hans mamma och pappas gård utanför Vimmerby.

– Den nya maskinhallen är 230 kvadratmeter stor, vilket är mycket större än den andra maskinhallen. Verkstadsbyggnationen påbörjades för ett år sedan och jag har tillsammans med familjen gjort i princip allt på egen hand, runt 95 procent. Jag har lagt ner många timmar på det samtidigt som jag har haft mitt ordinarie jobb, familj med sambo och två barn och hus, säger Christoffer Gunnarsson. 

Han beräknar att verkstaden ska vara helt klar i slutet av januari eller under februari månad och då drar han igång på allvar.

– Just nu jobbar jag med att färdigställa verkstaden och hitta försäljningsuppdrag med maskiner som jag kan köpa och renovera. Det blir att jag lägger mest tid framför datorn för att köpa maskiner och göra färdigt det som återstår med verkstaden. Jag utför givetvis vissa arbeten i pappas verkstad för att hålla igång innan verksamheten ska komma igång i nya verkstaden i januari/februari. Att flytta alla liftar, däckmaskiner och svetsar kommer ta en del tid, det blir en process som pågår i några veckor.

"Finns en stor marknad"

Under tiden som han har arbetat med att iordningställa verkstaden 2019 har han lagt upp planer för verksamheten.

– Jag har tittat på en långsiktig plan för att kunna leva på företaget och kunna utveckla verksamheten till att ha fler medarbetare i framtiden. Just nu har jag min pappa som hjälper mig, annars är det bara jag som driver företaget. Min pappa är bilplåtslagare i grund och botten så jag har hållit på med bilar och teknik sedan barnsben.

Vad tror du om företagets framtid?

– Det finns en stor marknad och den stora fördelen är att jag inte har lika höga omkostnader som andra företag med stora lokaler och dyra maskiner. Det jag köper in köper jag kontant, jag vill kunna leva även om jag inte gör något jobb. Om kunden är nöjd så är jag nöjd. Långsiktiga nöjda kunder är vad jag siktar på. Jag känner också att jag har en bra kundkontakt med tanke på vad jag har gjort på Engströms. 

"Kan inte ha fokus på en sak"

Han går in med inställningen att se möjligheter och inte hinder.

– Det gäller att vara smidig mot kunderna och lösa deras problem på bästa sätt. Man kan inte bara se och ha fokus på en sak, det gäller att vara tillmötesgående och lösa kundens problem.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: