Annons:

Sök

Annons:

Här är företaget som vill ta över V-tab – hänger på hyran

Danska Stibo är det som vill ta över V-tab.

Här är företaget som vill ta över V-tab – hänger på hyran

I fredags avslöjade vår tidning att ett stort internationellt tryckeri ville ta över V-tab efter konkursen. I kväll skriver Vimmerby Tidning att det rör sig om danska tryckerikoncernen Stibo.

Annons:

Under fredagen avslöjade Dagens Vimmerby att en stor internationell aktör ville köpa upp V-tab efter att tryckerikoncernen försattes i konkurs kring påsk. 

Då stod det också klart att verksamheten i Falkenberg sålt separat och att den här aktören var intresserad av Vimmerby och Norrahammar.

– Ja, det är en jättestor internationell aktör som är intresserade. När de ringde mig trodde jag bara att de ville lägga ned, men det ville de inte. Jag har inte pratat med några asgamar, så jag tror verkligen att de vill driva det här vidare. Som jag ser det, givet läget som är nu, är det absolut en bra köpare. Det är nog det bästa som står till buds med tanke på det som hänt. Lokalen kan bli tom annars och alternativet är att någon bara köper maskiner och inventarier och inte anställer någon, sa vd:n Magnus Andersson i fredags. 

Danskt företag

Vår tidning kunde också berätta att en stor fråga att lösa var hyresvillkoren mellan hyresvärden, börsnoterade Nyfosa, och den tilltänkta köparen.  

"Vi uttalar oss generellt inte om enskilda hyresgäster/förhandlingar men kan bekräfta att det förs diskussioner om Plåtslagaren 1 och vi försöker komma överens om hyresvillkoren. Vi har ett stort intresse av att verksamheten blir kvar i Vimmerby", skrev Anders Albrektsson, förvaltningschef på Nyfosa i ett mejl till vår tidning.

Under måndagen skriver Vimmerby Tidning att det är danska tryckerikoncernen Stibo som vill ta över V-tab. 

– Stibo har länge haft verksamhet i Sverige och vi har en fin anläggning i Katrineholm och också en annan verksamhet i Norrköping, Gigant print. Vi har runt 200 anställda i Sverige och driver verksamheter som går bra. Det vi måste bygga är konkurrenskraft inom segmentet mindre upplagor och därför vill vi få med V-Tab i vår portfölj. Då stärker vi oss över hela spektrat, säger Stibos vd Søren Henriksen till Vimmerby Tidning.

Vill driva vidare

Deras plan är att fortsätta driva verksamheten i Vimmerby. Enligt våra uppgifter skulle det dock handla om en viss reducering av personal, men i sammanhanget rätt liten sådan. 

– Vi har kommit med vårt sista bud och vi har stretchat oss. Vi hoppas att Nyfosa ser positivt på det här för om affären inte blir av finns det risk för att maskinerna säljs utomlands istället, säger Søren Henriksen till VT.

Vi hoppas kunna återkomma med mer i frågan under morgondagen.

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: