Annons:

Sök

Annons:

EXPANDERAR TILL VIMMERBY – KÖPER UPP LOKALT FÖRETAG

"Lösningen med Kontorsspecial blir bra för Vimmerby och gynnar alla berörda parter", säger Nicklas Johansson (mitten) som i dagarna säljer verksamheten i sitt bolag RedaNova till Kontorsspecial som expanderar till ännu en ort. Kontorsspecial ägs och drivs av bröderna Stefan Samuelsson (t v) och Håkan Samuelsson (t h), har sitt säte i Vetlanda. Foto: Pressbild

EXPANDERAR TILL VIMMERBY – KÖPER UPP LOKALT FÖRETAG

Företaget Kontorsspecial expanderar till Vimmerby. Man gör det genom att förvärva det lokala IT-bolaget Redanova.
– Vi tvekade inte utan skred till verket, säger Håkan Samuelsson, vd. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerbybon Nicklas Johansson drev i många år Redanova med sin kollega Kjell Andersson. I december ifjol drabbades man av en stor chock när Kjell Andersson plötsligt gick bort.

– Det har varit en tuff tid efter det att min mångårige kollega och vän hastigt avled i slutet av förra året. Den lösning vi nu hittat tillsammans med Kontorsspecial känns stabil och hållbar och jag är övertygad om att detta blir mycket bra för alla berörda parter, säger Nicklas Johansson, data- och IT-tekniker tillika delägare i Redanova.

Kontorsspecial har länge haft en önskan om att etablera sig i Vimmerbytrakten. 

– När möjlighet uppstod att förvärva verksamheten i lokala IT-bolaget RedaNova tvekade vi inte utan skred till verket, säger Håkan Samuelsson, vd för Kontorsspecial. 

Kan växa i framtiden

Företagets koncern har sitt säte i Vetlanda, men har under åren expanderat till att finnas i Jönköping, Nässjö, Oskarshamn och Västervik.

– Befintlig personal på Redanova fortsätter i Kontorsspecial vilket möjliggör en värdefull och sömlös övergång för kunder i och runt Vimmerby som vi hoppas ska känna sig hemma och trygga även med Kontorsspecial. Redanova har, precis som vi, haft ett tydligt fokus på det personliga mötet och goda relationer, säger Håkan Samuelsson.

Övertagandet av verksamheten sker den första maj. Då blir Nicklas Johansson också Kontorsspecials ansikte i Vimmerby. 

– I Kontorsspecial får jag nu flera nya kollegor som direkt går in och stöttar upp arbetet för kunderna i Vimmerby. Vi får också tillgång till nya kunskaper, produkter och tjänster som jag ser kommer bidra till att berika Vimmerbykundernas IT-utveckling framöver, säger Nicklas Johansson. 

Sammanlagt har koncernen ett 60-tal anställda. 

– Det här har gått väldigt smidigt för vår del. Det här är bolag nummer åtta som vi köper och aldrig tidigare har det varit så respektfullt och enkelt. I det korta perspektivet behåller Nicklas ett antal kunder och så flyttas en del kunder över till tekniker från Västervik och Vetlanda, säger Håkan Samuelsson.

Kan det bli fler anställda i Vimmerby?

– På sikt är det inte omöjligt, men i det korta perspektivet handlar det om att avlasta Nicklas. För oss känns det jättekul att vi nu kan etablera oss här i Vimmerby. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: