Annons:

Sök

Annons:

Hampus om finfina utmärkelsen:

Hampus Weth Wolmeryd när han utsågs till årets unga företagare i Vimmerby. I dag utsågs han till årets unga företagare i hela länet. Foto: Ossian Mathiasson

Hampus om finfina utmärkelsen: "Obligatoriskt med bubbel"

Årets unga företagare i Vimmerby kommun var inte tillräckligt. Under tisdagen utsågs Vimmerby Campings Hampus Weth Wolmeryd även till årets unga företagare i hela länet.
– Det är en fantastisk ära, säger han om utmärkelsen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I mitten av april i år utsågs Hampus Weth Wolmeryd till årets unga företagare på Vimmerbygalan. Förutom stoltheten över det gav det honom också chansen att utses till årets unga företagare i hela Kalmar län. 

Under tisdagen tillkännagavs vilka vinnarna i länet var. Och visst blev det Vimmerby Campings Hampus Weth Wolmeryd även den här gången. 

Hampus Weth Wolmeryd är förstås väldigt glad över priset.

– Det är en fantastisk ära att vi blir omnämnda på det här sättet. Det är fantastiskt kul. Att få det lokala priset var nästan större ändå. Vimmerby är ju i vårt hjärta, men att få det här för länet är en annan. Det är väldigt fint, säger han.

Visste du om det i förväg?

– Det är ju företagare det här handlar om och därmed upptagna människor. Vi har sagt att vi inte kunde, men då fick vi en liten fingervisning om att det vore bra om vi var på plats. Sedan förväntar man sig inte ett pris av den här digniteten ändå. Så jag visste inte om det egentligen, utan det var en överraskning. 

"Man blir stolt"

"Med enastående engagemang och nytänkande har årets pristagare blivit en ledstjärna i norra Kalmar län. Genom att erbjuda unika upplevelser för barnfamiljer och hundägare har företagaren skapat en populär destination för både lokalbefolkning och turister. Med en imponerande kombination av affärsmässig framgång och samhällsengagemang har verksamheten blomstrat och blivit en viktig del av den lokala ekonomin. Denna företagare visar att med rätt vision och hjärta kan man skapa något stort – och kanske till och med få en svans att vifta av glädje", går det att läsa i motiveringen. 

– Det är jättefint och man blir stolt över att få höra sådana här saker och att andra tycker det också. Vi gillar det vi pysslar med och älskar vårt jobb. Det gör det lätt att pyssla med det vi gör. Då är det roligt när någon annan ser jobbet vi lägger ned där bakom. 

Hur ska det här firas?

– Vi får ta ett glas bubbel ikväll, det är obligatoriskt. Sedan får vi fixa en tårta på jobbet. Allt man gör, gör man tillsammans och det här är verkligen ett tillsammansarbete. Ensam kommer man ingenstans, tillsammans kommer man långt. Det är klyschigt, men det är sant. Så jag delar det här med alla medarbetare. 

Ska till Kreta – missar finalen

Ett pris åretstår nu som går att vinna. I och med segern i länet kan Hampus Weth Wolmeryd även bli årets unga företagare i hela Sverige. Den nationella finalen avgörs i Stockholm den 11 oktober. 

– Det är superkul att ha blivit nominerad upp till Stockholm, för ett så stort och fint pris. Det är fantastiskt att bara få omnämnas i en miljö som den. Sedan är väl jag av åsikten att det inte går att tävla i företagande. Det är bara något man gör, men att få sitt namn uppläst på det sättet gör att man sträcker lite extra på sig. 

Och den här gången är det väl säkert att du åker?

– Haha, nej. Vi åker faktiskt till Kreta samtidigt, så vi kommer att vara utomlands. Men vi får skicka representanter.

Sagolik säsong

Högsäsongen på campingen lider annars mot sitt slut nu och campingägaren kan summera en sagolik säsong.

– Peaken har varit och vi är tillbaka i ett läge där vi hinner säga hej till alla gäster. Det är väldigt kul att vi har träffat så här bra sensommar. Det är bra för alla. Snabbsummeringen är att vi aldrig trodde att vi kunde slå förra året eftersom vi var fullbokade hela vägen. Men i år har vi haft rekordtårta varje månad. Det kommer vi få ha när augusti är slut också. Det är verkligen en häftig känsla kring hur den här säsongen har blivit. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: