Annons:

Sök

Annons:

Efter 20 år i kockyrket – nu lämnar Simon Johansson helt

Simon Johansson lämnar kockyrket efter över 20 år. Därmed lämnar han rollen som köksmästare på Björkbackens Karaktärshotell. Foto: Ossian Mathiasson

Efter 20 år i kockyrket – nu lämnar Simon Johansson helt

Han gjorde succé med Smak by Simon. De senaste åren har han varit köksmästare på Björkbackens Karaktärshotell. Nu lämnar Simon Johansson yrket helt.
– Jag känner mig klar och har haft mitt återfall, säger han.

I flera år drev Simon Johansson den populära Vimmerbyrestaurangen Smak by Simon. Efter några år gick den dock i konkurs och då drev kocken en cateringfirma bredvid sitt ordinarie jobb.

Men suget efter restaurangbranschen blev för stort och i mars 2022 blev han köksmästare på Björkbackens Karaktärshotell i Vimmerby.

Nu sätter han dock stopp för sin karriär inom kockyrket.

– Jag känner mig klar och det är dags för mig att avsluta det här kapitlet. När man räknar på det så har jag varit 21 år i restaurangbranschen och det är ett slitigt yrke. Nu ska jag ge mig ut på nya äventyr, det är dags att lämna, säger Simon Johansson.

Vad beror det på?

– Det är mer att jag själv börjar känna av det. Man jobbar när alla andra är lediga och det är mer av en livsstil. Somrarna i en sommarstad som Vimmerby blir hektiska och jag känner att det är dags att fokusera mer på mig själv. Efter pandemin, när Smak konkade, hade jag bestämt mig för att lämna det helt, men så faller man tillbaka. 

Bär med sig många minnen

Minnena han bär med sig är många.

– Jag ångrar inget jag har gjort och jag har gått min egen väg. Jag har lyckats med det jag önskar. I början gjorde jag allt av en mening och det var medvetet som jag jobbade hårt för att kunna starta eget. Man ville hela tiden utvecklas och jag var med på mycket för att lära mig. Nu de sista åren har det blivit lite mer av ett jobb och för att lyckas måste man se det lite mer som en livsstil. Det kanske har saknats för att få ut det sista lilla. 

Sin tid på Björkbackens Karaktärshotell är han dock väldigt positiv kring.

– Det kommer alltid vara en fin plats hos mig. Jag har haft några tuffa år i mig själv och då har hela Björkbackengänget funnits där och stöttat mig. Inte minst Micael och Helen Glennfalk, men alla överlag, har funnits där för mig. Det kommer jag bära med mig.

Ska bli byggsäljare

Simon Johansson fortsätter som köksmästare året ut och är taggad på julborden. Därefter väntar en helt ny bransch för honom.

– Jag ska bli byggsäljare på Beijer i Västervik, så det är något helt annat och jag tror att jag behöver det för att kunna släppa det här. 

Har det varit ett svårt beslut?

– Nej, det kan jag inte säga. Jag känner mig klar. När jag började på Björkbacken skrev vi ett treårsavtal och det löper ut nu, så jag har valt att inte förlänga det helt enkelt. Jag vill leta mig vidare mot nya marker. 

Kan det bli en comeback längre fram?

– Jag hoppas inte det, nu har jag haft mitt återfall och kan hantera det bättre, säger han och skrattar:

– Visst, något gästspel kan det kanske bli någonstans, men jag kommer inte återvända helt.

Ny lösning på gång

Björkbackens Karaktärshotell har en ny lösning på gång från 1 november. 

– Det finns en färdig lösning, men den ska inte jag kommunicera, utan det tror jag att man kommer göra i närtid.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: