Annons:

Sök

Annons:

Jens går all in på sina blommor – nu öppnar han butik

Jens Virtanen går nu all in på sitt blomföretag och öppnar butik i Storebro. Foto: Privat

Jens går all in på sina blommor – nu öppnar han butik

Hyreskontraktet är precis påskrivet. Nu öppnar Jens Virtanen snart butik i en lokal i Storebro.
– Äntligen har jag kommit hit, berättar blomföretagaren.

Annons:

För snart två år sedan berättade vi om Jens Virtanen. 25-åringen har drivit blom- och odlingsföretag i drygt fem år och valde under 2022 att öppna en självbetjäningsbutik. 

Samtidigt har Jens, som parallellt jobbat i livsmedelsbutik, letat en lokal för sin verksamhet. Nu har han hittat rätt och får tillgång till lokalen under tisdagen. 

Det rör sig om Vimarhems lokal intill biblioteket i Storebro. Lokalen är på cirka 50 kvadrat och passar perfekt för Jens Virtanens verksamhet känner han. 

– Jag har alltid sökt efter lokal i Storebro och det har varit rätt självklart för mig att det ska vara här. Jag startade det här i Storebro och vill fortsätta driva det här. Jag har ju letat i flera år och nu dök rätt alternativ upp. Jag fick ett erbjudande av vaktmästarna på Upptäckardan och redan dagen efter var jag och tittat på den. Sedan har det tagit lite tid med allting, men nu är det klart, berättar Jens Virtanen.

"Datum klart i huvudet"

Nu kommer han gå all in och satsa ordentligt. Han kommer inte ha något jobb vid sidan om, utöver att han driver en padelhall i Storebro förstås. 

– Jag känner mig bara peppad och taggad. Klart det är lite nervositet inblandat, men det är ju för att man inte vet förrän man har provat. 

När kommer du öppna?

– Jag har ett datum klart i huvudet, men det är inget jag vill gå ut med just nu. Jag ska göra om lokalen, så jag påbörjar ett renoveringsarbete nu direkt. Sedan handlar det om att fräscha upp lokalen och fixa inredning och sådär. Min första tanke var första advent, men nu känner man att man vill igång direkt.

Cirka en månads renovering räknar han med.

– Så någonstans kring månadsskiftet blir det, men jag måste fixa med lokalen först. 

Tidigare varit hos sin farmor

Jens har tidigare haft sin anläggning hos sin farmor.

– Det har varit på en tomt mitt i ett bostadsområde. Det här blir en omställning och det blir skönt att ha en egen plats. Det blir lite mer företagsaktigt än att vara hemma på tomten. Nu kommer det bli mer tillgängligt för kunderna och folk kommer se det när de åker förbi till Ica och sådär. 

Hur känns det att ta det här steget?

– Det känns bra, äntligen har jag kommit hit. Jag har väntat på det här i många års tid och nu är jag här. Jag ombildar företaget till ett aktiebolag och det kommer heta Planthuset Storebro nu, men för kunden blir det samma som tidigare. 

Öppet tre dagar i veckan

Självbetjäningsbutiken kommer han att stänga och bara satsa på den nya butiken.

– Jag hoppas att det kan locka en del och jag kommer ha öppettider i lokalen så att det passar folk att komma och handla. Jag räknar med att ha öppet minst tre dagar i veckan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: