Annons:

Sök

Annons:

Utlandspraktiken ledde honom till företaget i Vimmerby – nu tar han över som vd

Pär Bragsjö lämnar snart över rollen som vd för Mercatus Engineering till Patrick Hörmann. Foto: Pressbild

Utlandspraktiken ledde honom till företaget i Vimmerby – nu tar han över som vd

Ett ledarskifte står att vänta på ett av Vimmerbys större företag. I veckan kom beskedet att Mercatus Engineerings vd Pär Bragsjö sagt upp sig, och att det blir Patrick Hörmann som tar över rodret i november. Patrick kom till Mercatus som utlandspraktikant redan 2013, och har sedan spelat olika roller i företaget.
– Sådana här frågor kommer inte många gånger i livet, säger han om chansen och utmaningen han nu tar sig an som vd. 

Annons:

Redan 2016 kom Patrick Hörmann till Vimmerby från södra Tyskland där han växte upp. Efter att ha utbildat sig till ingenjör inom industriell ekonomi i hemlandet fick han via företaget han hade praktik på chans att göra utlandspraktik – på Mercatus Engineering i Vimmerby. 

– Jag hade levt i en liten bubbla där i södra Tyskland, det fanns knappt täckning på mobilen, och min engelska var inte riktig bra, men så fick jag möjlighet att göra utlandspraktik, och företaget som är majoritetsägare till Mercatus frågade om jag ville till USA eller Sverige. Sverige kändes bra mycket mer lockande! 

Patrick trivdes bra på Mercatus, och blev så småningom anställd. Först som projektledare, sedan som säljare och senast som servicechef. De senaste åren har han dessutom suttit med i företagets ledningsgrupp. Nyligen meddelade Mercatus nuvarande vd Pär Bragsjö att han lämnar företaget, och det dröjde inte länge innan Patrick fick frågan om att ta över. – Jag blev uppringd och fick frågan. Det kändes som en väldigt spännande uppgift och som en utmaning framför allt. Väldigt lockande! 

Så det kändes självklart att tacka ja? 

– Ja, det gjorde det nog, men man får vara ödmjuk inför uppgiften också. Sådan här frågor kommer inte upp många gånger i livet tänker jag, så jag blev väldigt taggad inför utmaningen. Lite funderingar hade jag såklart, men det kändes väldigt bra när jag tagit beslutet!

Vad kommer du att bidra med i rollen som vd? 

– Mercatus är ett välskött företag med medarbetare som kan sin sak ut i fingerspetsarna. Jag ser det som min roll att förvalta det men också att hålla koll på en föränderlig omvärld och anpassa verksamheten vartefter. En annan sak jag tror jag kan bidra med är att försöka  fortsätta utveckla relationerna med våra partners och leverantörer i Tyskland. Det är en mer hierarkisk företagskultur där som inte alltid är så enkel att orientera sig i, men där har jag så klart fördelar att vid behov kunna tala språket och veta hur det fungerar. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: