Annons:

Sök

Annons:

Näs vd: ”Gör ingenting för att locka fler utrikes födda”

Astrid LIndgrens Näs lockar få utrikes födda och gör inget aktivt för att locka fler. Foto: Astrid Lindgrens Näs

Näs vd: ”Gör ingenting för att locka fler utrikes födda”

I tisdags bjöd Astrid Lindgrens Näs in kommunens nyanlända invånare på asylboendena. Enligt vd Nils-Magnus Angantyr är det relativt få utrikes födda som besöker turistmålet.

Annons:

Angantyr, med erfarenhet av både Näs och ALV, tror att få utrikes födda vet särskilt mycket om Vimmerbys världsberömda författare.

– Jag tror att föräldrar tar med sina barn till något som man känner till och det räcker att komma ned till Medelhavet så vet ingen vem Astrid Lindgren är. Därför är det inte så självklart för utrikes födda att ta med sina barn till Astrid Lindgrens Värld eller Astrid Lindgrens Näs, säger Angantyr och fortsätter:

– Jag var på Skara sommarland för fem-sex år sedan och där var den svenska gatubilden normal så att säga. Min erfarenhet är att det är väldigt mycket färre utlandsfödda på Astrid Lindgrens Värld och här på Näs. Det vi kan göra är att sprida litteraturen och kunskapen om böckerna.

Jobbar ni med det medvetet?

– Nej. När jag jobbade på ALV gjorde vi reklam på Kanal Global, men vi gör inte någonting på Näs i dagsläget. Jag tror att det är svårt att skynda på det och att det måste ske den naturliga vägen. Även här jobbar tiden åt oss. Barnen växer upp och får Astrid Lindgren med sig.

Vad skulle man kunna göra?

– Informera mer, skaffa fram böckerna och sprida mer information om Astrid Lindgren som person. Jag tror även på att dubba dokumentärfilmen om Astrid och andra filmer. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: