Annons:

Sök

Annons:

Chefen för Näs slutar – ALV söker ny verksamhetsledare

Näs tillförordnade vd Nils-Magnus Angantyr lämnar sin post när en ersättare utsetts. Foto: Jakob Karlsson

Chefen för Näs slutar – ALV söker ny verksamhetsledare

Astrid Lindgrens Näs söker en ny chef. Den tillförordnade vd:n Nils-Magnus Angantyr kommer att lämna sitt uppdrag inom kort.
– Jag tycker att det har gått jättebra, säger han.

Annons:

Nils-Magnus Angantyr rekryterades som tillförodnad vd på Astrid Lindgrens Näs i samband med att företaget tappade både sin vd (Kjell Åke Hansson) och sin marknadschef (Cilla Nergårdh).

Nyligen sålde kommunen företaget till Astrid Lindgrens Värld och relativt omedelbart blir det ett skifte på chefssidan. ALV söker en ny verksamhetschef till Näs.

– Vi bäddar för att jag ska kunna lämna skutan och lämna över den till en ny verksamhetschef. Nu är organisationen i stort sett klar och jag har blivit kvar på posten längre än planerat, säger Angantyr.

 "Ska aldrig säga aldrig"

Exakt när Angantyr lämnar uppdraget är oklart.

– Sista datumet är inte sagt ännu. Det kanske blir efter sommaren och det kanske blir före sommaren.

Mycket energi har förstås lagts på ägarbytet under Angantyrs tid vid rodret. 

– Jag ärvde frågan med Näs framtid och nu är vi i princip i hamn.

Angantyr jobbade på Astrid Lindgrens Värld under många år innan uppdraget i Näs. Om han nu är färdig med Astrid Lindgren återstår att se.

– Det sa jag förra gången också, man ska aldrig säga aldrig. Nu känns det dock som att det ska mycket till, men jag tycker att det är ett fantastiskt roligt ämne att jobba med och väldigt stimulerande. Men någon gång måste det ta slut. Jag har pendlat sedan 2011 och har en familj i Skåne som jag gärna bor längre tid hos än bara helger.

 Ökning på tio procent i år

Besöksantalet och omsättningen i Näs har ökat rejält under de senaste åren.

– Jag tycker att det har gått jättebra. Vi har kunnat färdigställa trädgårdarna och utvecklats. Besöksmässigt och omsättningsmässigt har vi utvecklats, det går åt rätt håll hela tiden. För en sådan här grej tar det lite tid att få svarta siffror och kultur tjänar man aldrig stora pengar på, men det är saker som måste göras och behövs också.

Hur ser du på framtiden?

– Den är mycket ljus. Sköter man detta rätt kommer det bli alldeles fantastiskt. Familjen har en stor drivkraft att utveckla det här och kulturuppdraget kommer också till.

Näs har öppnat året starkt. Jämför man den tid som man hållit öppet i år med samma tid ifjol ligger ökningen på cirka tio procent.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: