Annons:

Sök

Annons:

Aura Light. Foto: Pressbild/Carola Karlsson

20 NYA JOBB TILL VIMMERBY – VERKSAMHET FLYTTAS

I kväll kan Dagens Vimmerby berätta om en riktig glädjenyhet. Aura Light flyttar sin lagerverksamhet till Vimmerby – vilket innebär 20 nya jobb på orten.
– Ur ett Vimmerbyperspektiv så är det oerhört positivt, säger Michael Engstrand, vd i Vimmerby.

Annons:

I ett tidigare skede har Aura Light, som köpte upp Vimmerbyföretaget Zobra för ett antal år sedan, flyttat en del verksamhet från Karlskrona till Vimmerby. 

Nu har man tagit beslut om att lägga ned fabriken i Karlskrona och koncentrera all verksamhet till Vimmerby. Det innebär 15-20 nya jobb på Aura Lights anläggning i Vimmerby. 

– Det stämmer och det kommer ske löpande under våren och sommaren. Vi kommer flytta lagerverksamheten och i stort sett alla de berörda har erbjudits att följa med. 

”Oerhört positivt”

Hela Aura Lights operativa del förläggs alltså i Vimmerby. Huvudkontoret blir kvar i Solna. 

– Ur ett Vimmerbyperspektiv är det oerhört positivt. Vi samlar allt på ett och samma ställe och det blir en utveckling för Vimmerby. Det är jättepositivt. 

Förändringen väntas vara klar till sommaren. I dag har Aura Light, som tillverkar och säljer belysning, 60 anställda i Vimmerby. I samband med flytten kommer också lokalen i Vimmerby att byggas om. 

– Vi kommer göra lite förändringar invändigt, men behöver inte bygga ut. 

Kan det bli aktuellt med nyanställningar? 

– Vi ser positivt på framtiden. Målsättningen är att öka omsättningen och normalt sett innebär det mer människor över tid, men med den budget som ligger nu klarar vi oss med den styrka vi har i dag.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: