Annons:

Sök

Annons:

  • Då ska Kharma renovera – det här ska de göra

    Christopher Novratidis på Kharma ser fram emot den kommande renoveringen som gör att de håller stängt i två veckor. Foto: Ossian Mathiasson

  • Då ska Kharma renovera – det här ska de göra

    Kharmas bar kommer få ett nytt utseende efter renoveringen.

  • Då ska Kharma renovera – det här ska de göra

    Christopher Novratidis ser stora utvecklingsmöjligheter i "blackjack-rummet" mellan restaurangen och nattklubbsdelen.

  • Då ska Kharma renovera – det här ska de göra

    Nattklubbsentrén ska ljusas upp rejält och på det viset bli mer trivsam och gemytlig.

  • Då ska Kharma renovera – det här ska de göra

    Restauranggolvet, som är mycket slitet och behöver bytas ut, är det stora renoveringsprojektet som börjar i mitten av mars.

  • Då ska Kharma renovera – det här ska de göra

    Den bakre bardelen ska rivas ner och här utlovar Kharmaägaren intressanta förändringar som ska överraska besökarna.

  • Då ska Kharma renovera – det här ska de göra

    En hel del möbler ska bytas ut i restaurangen på Kharma.

Då ska Kharma renovera – det här ska de göra

Kharmas renovering och uppfräschning av lokalerna har skjutits fram till i mars månad från det tidigare planerade startdatumet i februari. De stänger efter nattklubbskvällen den 9 mars och siktar på att vara klara med renoveringen på två veckor.

Annons:

För en dryg månad sedan rapporterade Dagens Vimmerby om att Victor Leksells spelning på Kharma i lördags skulle bli den sista stora festen på Kharma innan de skulle stänga för renovering. 

Med anledning av att alla hantverkare inte kunde jobba samtidigt och ta det i samma veva i februari har Kharma tvingats flytta fram renoveringen en månad. 

– Vi har ett företag som ska lägga golvet i köket och ett annat som ska lägga golvet i restaurangdelen och båda firmorna hade inte möjligt att göra det i februari. Det passar bättre i mars och vi ville inte stänga i två omgångar. Vi fick flytta fram renoveringen en månad, något som har gett en bättre lösning, säger Christopher Novratidis. 

Nattklubbskväll innan renoveringens start

Lördagen den 9 mars är sista dagen som de har öppet och det avslutas med en nattklubbskväll som Christopher Novratidis precis gjort klart med en bokning till.

– Det är en av Sveriges mest streamade artister på Spotify just nu och har varit i fyra veckor, säger Christopher Novratidis, som i detta skede inte vill avslöja vilken artist det rör sig om. 

Nu är allt spikat med alla parter inför renoveringen. På måndagen efter den sista nattklubbskvällen stängs Kharma och renoveringen kan börja på riktigt. 

Novratidis lyfter många saker som ska renoveras i restaurangen, köket, nattklubbsentrén och baren med mera.

– Det är framför allt golvet i köket och restaurangen som ska bytas ut. Det kommer också bli ny belysning i nattklubbsentrén, nya tapeter på många ställen, ett nytt utseende på baren och barens bakdel där tv-apparaterna sitter ska rivas ner. Vi har en del tankar och idéer för att ge baren ett lyft och det får bli en överraskning, säger Novratidis.  

Kharmas första stora renovering

I rummet där blackjack-bordet står mellan restaurangen och nattklubbsdelen ser Novratidis utvecklingsmöjligheter.

–  Jag har en del tankar och funderingar för att lyfta rummet. Det kommer att sättas dit en stor soffa, så mycket kan jag säga. Resten får bli en överraskning, jag tror att det kan bli bra. 

Kharma kommer inte bygga om i sina stora lokaler utan det handlar endast om en renovering där de byter ut det som är slitet och gör en rejäl uppfräschning inför framtiden. 

– Vi har inte gjort något stort under tiden som vi har varit ägare, vi har haft Kharma i fem år i april. Vi har lappat och lagat under alla år och man ser tydligt hur slitet golvet är och det måste vi åtgärda, säger han och fortsätter:

– Vi själva känner att vi behöver ett miljöombyte och en nytändning. Det är också viktigt att gästerna ser att det händer något nytt och att vi tar steg framåt. Det blir en nytändning även för besökarna. Kommer man hit vecka in och vecka ut och allt ser likadant ut så finns risken att man tröttnar på miljön. 

Nyöppnar med stor fest

Enligt tidsplanen ska renoveringen vara klar på två veckor och går allt som planerat kommer Kharma öppna i början av april. 

– Vi har sagt att vi ska lösa det på två veckor och det kommer ta minst två veckor. Vi själva kommer tapetsera, måla, riva bakdelen i baren, fixa nya möbler och massa annat. Jag kommer vara här från morgon till kväll under renoveringsveckorna. 

Ska de uppfräschade lokalerna uppmärksammas på något sätt när renoveringen är klar?

– Ja, det blir en stor fest när vi slår upp portarna efter renoveringen. Kör vi en artist i början av april och ytterligare en artist vid påsk i mitten av april så blir det för tajt. Det blir i alla fall två stora fester och vårt femårsjubileum ska i alla fall vara med artist, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: