Annons:

Sök

Annons:

Lokalt företag satsar på arbetsmiljön –

Anders Marteleur är operativ chef på Holmströms Bil. Foto: Holmströms Bil

Lokalt företag satsar på arbetsmiljön – "Känns stort att vara först"

Det lokala bilföretaget Holmströms Bil har certifierats för sitt arbetsmiljöarbete, ISO 45 001. Det är man först med i sin bransch.
– Det känns stort att vara först i vår bransch, säger bolagets operativa chef Anders Marteleur i ett pressmeddelande.

Annons:

ISO 45001 är en internationell ledningssystemstandard för arbetsmiljö. Den hjälper organisationer med systematiskt arbetsmiljöarbete och ställer bland annat krav kring säkerhet, psykosocial arbetsmiljö, ledningens engagemang och medarbetarnas delaktighet. 

Nu har alltså Holmströms Bil, med verksamhet i både Vimmerby och Västervik, certifierats i enlighet med systemet. 

– Vi ville säkra vårt interna kvalitetsarbete, och ISO är ett utmärkt verktyg att skapa klara och tydliga interna processer, dvs. det sätt vi skall arbeta efter. Då bl.a. myndighetskraven på lagefterlevnad märkbart har skärpts, och kommer med säkerhet att skärpas ytterligare framöver, tog vi tillfället i akt och ”hakade på” även miljö (14001) samt den nya standarden från 2018, arbetsmiljö (45001), säger Anders Marteleur, operativ chef för Holmström Bil.

Medarbetarna involverade

Arbetet med att bygga det nya verksamhetssystemet påbörjades våren 2018, och de som direkt medverkat från personalen är Britt Svensson, Jimmy Molin och Anders Marteleur. Samtliga ingår i företagets kvalitetsgrupp, som förutom ISO arbetet arbetar med kvalitetssäkring och riskbedömning generellt vid upphandlingar, interna förändringar och så vidare.

Samtliga medarbetare, som i dag uppgår till 32 stycken på orterna Vimmerby och Västervik, är involverande i det löpande kvalitetsarbetet. 

Få företag är certifierande i enlighet med ISO 450001:

– Något som kom som en överraskning, var när jag kontrollerade vilka företag som certifierats för arbetsmiljö, ISO45001, såg jag att det endast är 290 st i landet, varav 2st i Kalmar län, samt inget annat bilhandelsföretag, säger Marteleur.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: