Annons:

Sök

Annons:

EXTRA: NY ÄGARE TILL FAMILJEÄGD BILAFFÄR I VIMMERBY

Rolf och Kenneth Landrin (mitten) från Landrins Bil tar över Holmströms Bil från Bengt-Åke Holmström och Christer Holmström som står på varsin kant. Foto: Pressbild

EXTRA: NY ÄGARE TILL FAMILJEÄGD BILAFFÄR I VIMMERBY

I höst får det anrika bilföretaget Holmströms Bil i både Vimmerby och Västervik en ny ägare. Landrins Bil tar över och byter namn på anläggningarna. 

Annons:

Det familjeägda bilföretaget Holmströms Bil har sålt bilar sedan 1952 och sålt Mercedes sedan 1960. Det gör företaget, som just nu har anläggningar i Vimmerby och Västervik, till Sveriges äldsta Mercedes-återförsäljare. 

Nu kommer nyheten att Holmströms Bil i både Vimmerby och Västervik får ny ägare i form av Landrins Bil, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Vi köper Holmströms Bil med anläggningar i både Vimmerby och Västervik. Det är hela bolaget som vi köper, säger Rolf Landrin, vd för Landrins Bil. 

Hur kommer det sig?

– Jag och Bengt-Åke (Holmström) är gamla bekanta som har hållit på med Mercedes i många, många år. Nu har vi pratat om ett köp ett tag och det blev så, säger Rolf Landrin. 

Tar över i september

Holmströms två anläggningar har drygt 30 anställda och personalstyrkan fick beskedet om det nytecknade avtalet på onsdagen. Landrins Bil tar över från och med den 1 september och då genomförs namnbytet från Holmströms Bil till Landrins Bil.

– Det känns spännande. Vår avsikt är att vi ska försöka utveckla företaget och få en lönsam och fin verksamhet. 

Landrins Bil har nio anläggningar på fem orter, två i Sundsvall, Västerås, Lund och Eskilstuna och en i Avesta. 

– Vi har funnits sedan 1968 och har sålt Medcedes sedan dess. Vi är precis som Holmströms Bil ett familjeföretag som har hållit på i 52 år, säger Rolf Landrin. 

Kommer kunderna märka några skillnader när ni tar över? 

– Nej, inte i inledningsskedet. De har varit omtyckta och trevliga. Vi hoppas att vi ska kunna öka när det gäller både försäljning och antalet anställda. Vi måste vara ödmjuka och försöka göra allting rätt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: