Annons:

Sök

Annons:

Lokala företaget gör om helt – två märken försvinner och satsningen utökas på ett annat

Lokala bilföretaget Landrins Bil kommer lägga fokus på Mercedes-Benz och utveckla anläggningen i Vimmerby framöver. Foto: Landrins Bil

Lokala företaget gör om helt – två märken försvinner och satsningen utökas på ett annat

Lokala företaget Landrins Bil har slutat sälja nybilar av Citroën och Peugeot. Istället lägger man fullt fokus på Mercedes-Benz framöver. Det gör att anläggningen i Vimmerby kommer utvecklas rejält. 
– Det investeras mycket pengar i anläggningen i Vimmerby och det är roligt när det satsas, säger Richard Landqvist, platschef på Landrins Bil i Vimmerby.

Annons:

Landrins Bil är en av Sveriges äldsta Mercedes-Benz-återförsäljare och lanserar nu konceptet ”Mercedes-Benz Certified” i Vimmerby. 

– Det är ett koncept med begagnade Mercedes-Benz-bilar, som är max sex år gamla och har gått max 15 000 mil, och man får en nybilsgaranti trots att bilen är begagnad, säger Richard Landqvist. 

Bilföretaget har sedan årsskiftet upphört med nybilsförsäljning av Citroën och Peugeot och lägger numera fullt fokus på Mercedes-Benz. 

– Vi har på sistone bara haft nybilsförsäljning av Citroën och Peugeot och service på Mercedes-Benz. Det är längesen vi slutade med Mercedes-Benz-försäljningen i Vimmerby och nu vill vi ta tag i det igen med hjälp av det nya konceptet. Nu har vi fullt fokus på att sälja bilar från Mercedes-Benz Certified-konceptet och vi kommer även ha andra externa märken begagnat. Vi ser en god trend vad gäller bilförsäljningen i Vimmerby, säger Richard Landqvist och fortsätter:

– På Landrins Bil är vi i Vimmerby först ut med konceptet eftersom vi har en väldigt positiv utveckling i staden. Vi vill fortsätta utveckla Vimmerby, bygga om anläggningen och investera pengar i Vimmerby. 

Anläggningen får ett ansiktslyft

Förändringen innebär att Landrins Bil kommer branda om anläggningen i Vimmerby med det nya konceptet. 

– Vi kommer måla om, sätta upp nya skyltar och asfaltera grusområdet. Vi kommer börja måla om till våren och sätta upp nya skyltar och jag har i dagsläget ingen tidsram för när allt kommer vara färdigt. Det kommer bli en helt ny färg på hela anläggningen. 

Företaget har även satt upp flera laddstationer för elbilar, både vid egna anläggningen på Badhusgatan och platsen där matvarubutiken Willys byggs i staden.  

– Vi har etablerat totalt åtta snabbladdare för att möta behovet hos våra elbilskunder. Det är publika laddare som alla kan nyttja. 

Landrins Bil ser stor potential i Vimmerby.

– Vi ser en fin och positiv framtid för Mercedes-Benz i Vimmerby och vill fokusera på det nya konceptet med Mercedes-Benz Certified. Faller det väl ut blir det aktuellt med utbyggnation. Vi har fått positiv feedback från våra kunder och har kunder som kommer till Vimmerby för att hämta och köpa bilar. Vi har ett stort lager i och med att vi köper in många bilar från Mercedes-Benz Sverige som vi ställer upp i Vimmerby. Vi väljer att fokusera på Vimmerby i och med att det är en fin bilstad. 

Vad landar den totala investeringen på?

– Det har jag i dagsläget ingen information om. Tittar man på investeringarna för laddstationerna handlar det om miljonbelopp och jag har inget pris på vad det kostar att göra iordning anläggningen. 

Landrins Bil breddar även serviceutbudet och inleder ett samarbete med Autoexperten.

– Det gör att vi kan erbjuda service för alla bilmärken. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: