Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbyföretag flyttar till ny lokal – här är anledningarna

Svensk hemleverans har flyttat till nya lokaler i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyföretag flyttar till ny lokal – här är anledningarna

Svensk hemleverans flyttar till nytt kontor i Vimmerby. Sedan en månad tillbaka är Böndernas hus företagets nya hemvistelse. 
– Jag ser många fördelar med flytten, säger Mia Svensson, platschef för Svensk hemleverans i Vimmerby. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Svensk hemleverans ägs av NTM-koncernen och har som huvuduppdrag att dela ut morgontidningen i Östergötland, Västervik, Vimmerby, Uppland, Gotland, Sörmland och Norrbotten, likaså brev och paket. 

I flera års tid har Svensk Hemleverans huserat i VTT-fastigheten i Vimmerby men sedan en dryg månad tillbaka håller företaget till på nytt kontor i Vimmerby. 

– Vi flyttade till Böndernas hus den 1 september, säger Mia Svensson, företagets platschef i Vimmerby. 

Vad är förklaringen till att ni gör denna flytt?

– Det handlar bland annat om säkerheten när det gäller godset som vi kör åt Bring och att vi är mitt i smeten i en byggnad som Vimmerby kommun skulle kunna hyra ut till något annat företag som visar intresse för att vara där. Det är inget fel på själva lokalen men det har varit på gång ett bra tag. Det var till exempel på gång när vi skulle gå över till Svensk Hemleverans men då rann det ut i sanden. Det skulle krävas lite för mycket saker från vår sida för att få bukt med sådana saker, säger Mia Svensson. 

Tolv fastanställda i Vimmerby

Hon ser samtidigt stora fördelar med den nya lokalen. 

– Det blir lättare och närmare för lastbilarna att ta sig in hit jämfört med VTT-fastigheterna, där sparar vi lite tid eftersom lastbilarna ska åka vidare till Hultsfred och Målilla med tidningar. Vi får också större ytor och bättre flöde på det vi gör. Det har byggts nytt kontor och arbetet med att skapa lunchrum och toaletter pågår, säger Mia Svensson. 

Svensk hemleverans tidningsbud levererar tidningar och paket via Early Bird och kör ut lokalposten nattetid. På dagtid har företaget paketutkörning åt Bring samtidigt som de tar emot och skickar iväg bussgods.

Företaget har i dag tolv fastanställda i Vimmerby. 

– Vi har tio distrikt som går varje natt och det är ett tidningsbud på varje distrikt. På dagtid är det en person som jobbar. Om jag ska räkna med alla vikarier som är vi 15-16 personer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: