Annons:

Sök

Annons:

BESKEDET: FÖRETAGET BYTER RIKTNING – SÄGER NEJ TILL KRÖNSMON

Pär Bragsjö är vd på Vimmerbyföretaget Mercatus. Foto: Pressbild

BESKEDET: FÖRETAGET BYTER RIKTNING – SÄGER NEJ TILL KRÖNSMON

Mercatus för först ut att skriva ett optionsavtal med Vimmerby kommun om att exploatera på Krönsmon. Nu har bolaget fattat beslut om en annan riktning. I stället för att bygga nytt på Krönsmon vill man utöka lokalerna vid sin befintliga plats på Hultsfredsvägen. 

Annons:

Beslutet fattades av en enhällig styrelse i dag. 

"Valet har stått mellan en tomt och nybyggnation på Krönsmon eller en fortsatt utveckling på befintlig tomt vid Hultsfredsvägen. Båda alternativen har genomgått en grundlig förstudie som Mercatus ledning tillsammans med arkitekter arbetat fram. Beslutet togs idag och landade i att vara kvar på befintlig tomt och där bygga upp nya ändamålsenliga lokaler anpassade efter dagens verksamhet", skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Pandemin är en orsak till beslutet. 

– Utifrån vår miljötekniska inriktning tillsammans med den reformering av arbetslivet som vi sett under pandemiåret 2020, där allt fler jobbar på distans, krävs det nya sätt att tänka kring den fysiska arbetsplatsen, säger Pär Bragsjö, vd på Mercatus Engineering AB.

"Unika möjlighet att tänka nytt"

Mercarus har startat upp en förstudie tillsammans med kommunen om att utöka sin befintliga tomt på Hultsfredsvägen.  

– Med ett eventuellt markköp får vi en tomt som är nästan lika stor som den vi tittat på på Krönsmon och innebär att vi kan fortsätta utvecklas och expandera i ett attraktivt läge mellan stad och landsbygd. I en miljö som stärker företagskulturen och våra värderingar. Och det är klart att erfarenheter och utmaningar från pandemin har fört med sig nya tankar på hur vårt framtida kontor kan se ut – inne – ute - hemma. Med valet att stanna kan vi förverkliga idéer på att ännu bättre nyttja den uppvuxna trädgården - för rekreation, träning och som arbetsplats. Med dagens beslut har vi fått unika möjligheter att tänka nytt, säger Pär Bragsjö.

 En helt ny kontorsbyggnad ska projekteras och det är nästa steg i processen. "Den nya byggnaden kommer att säkerställa Mercatus fortsatta expansion och goda marknadsutveckling", skriver bolaget. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: