Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbypolitikern efter valet:

Helen Nilsson är mycket nöjd med valet av Magdalena Andersson. Foto: Privat

Vimmerbypolitikern efter valet: "Pampigt var det"

Nu är Magdalena Andersson vald till Socialdemokraternas partiordförande. Vimmerbys toppsocialdemokrat, Helen Nilsson, var mycket nöjd med valet.
– Det här var helt otroligt, säger hon.

Annons:

Socialdemokraterna har valt en ny partiledare. Stefan Löfven ersätts av Magdalena Andersson och Helen Nilsson var strålande glad efter valet.

– Det här var helt otroligt och pampigt var det. Stefan Löfven höll ett jättebra tal på förmiddagen. Då kände man lite, "jaha, det här var sista gången man hörde honom i de här sammanhangen". Men de känslorna byttes ut när "Magda" hade valts. Det var stående ovationer och ett väldigt bra tal av henne, säger Helen Nilsson, oppositionsråd för Socialdemokraterna i Vimmerby.

Enigheten var total när Magdalena Andersson valdes.

– Det känns bra. Jag tror att det här är det bästa för Socialdemokraterna framåt. Nu blir det spännande med ett val som jag säger om budgeten. Vi får se hur det går, men jag har aldrig hört så nöjda kongressombud. Jag ska inte säga att vi gjort en vänstersväng, men vi är väldigt överens om riktlinjer och så här överens har jag inte hört oss förut. Vi har fått till en väldigt bra politik.

Går allt som Socialdemokraterna vill kommer den tidigare finansministern bli Sveriges första kvinnliga statsminister.

– Jag tycker att det är skönt att det blir en kvinna. Socialdemokraterna och feminism hör ihop, så det är inte mer än rätt. Jag önskar också att det är vår nästa statsminister.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: