Annons:

Sök

Annons:

Glädje i länet: Migrationsverket stannar i Högsby

Migrationsverket har ändrat sig och kommer att stanna i Högsby. Foto: Migrationsverket

Glädje i länet: Migrationsverket stannar i Högsby

Upprördheten i länet var stor tidigare i år när Migrationsverket meddelade att man lämnar sitt kontor i Högsby. Nu har myndigheten ändrat sig – och kommer att behålla anläggningen. Det berättar SR Kalmar i dag.

Annons:

Enligt kanalen är det emellertid inte klart i vilken form Migrationsverket kommer bedriva sin verksamhet i Högsby framöver. 

– Egentligen har jag inte så jättemycket information ännu, mer än att det är sagt att kontoret här blir kvar i någon form. Och det är inte bara med boendestödjare, utan även annan personal i någon form av mottagningsenhet, säger kommunens kommunalråd Stihna Johansson Evertsson (C) som är en glad person i dag: 

– Det är ju oerhört värdefullt. Idag kan vi faktiskt känna oss som vinnare och det är jätteroligt. Jag känner att det är så jätteskönt om personalen nu äntligen ska få besked om att de får vara kvar och hur de nu får en lugnare och skönare sommar efter den här väldigt stökiga våren.

Däremot finns det stor risk att verksamheten minskas i omfattning.

– Det är ju många som har valt att gå vidare till andra jobb i den här processen, som har varit ganska segdragen. Jag hoppas ju att alla de som är där nu får vara kvar. Men jag har inga fått några sådana detaljer till mig ännu.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: