Annons:

Sök

Annons:

Partierna ingår valtekniskt samarbete – så fördelas posterna

Niklas Gustafssons moderater har ingått en valteknisk samverkan med Kristdemokraterna.

Partierna ingår valtekniskt samarbete – så fördelas posterna

Vimmerbyalliansen sprack – men de två övergivna fortsätter tillsammans. Moderaterna och Kristdemokraterna har beslutat om en valteknisk samverkan över den kommande mandatperioden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under de senaste fyra åren har M och KD styrt Vimmerby kommun tillsammans med C. Nu har Centerpartiet gått åt vänster för att styra Vimmerby framåt och både Moderaterna och Kristdemokraterna hamnar i opposition.

Nu har partierna bestämt sig för ett valtekniskt samarbete den kommande mandatperioden.

"Moderaterna och Kristdemokraterna är två partier som har jobbat bra ihop under den senaste mandatperioden och vill fortsätta med det även i opposition. Vi har därför beslutat om ett valtekniskt samarbete mandatperioden 2022-2026. Vi har suttit ned och diskuterat hur vi vill bedriva opposition efter valet och kommit fram till den här lösningen", skriver partierna i ett pressmeddelande sent på tisdagen.

Moderaterna kommer få följande presidieposter: Andre vice ordförande i kommunfullmäktige, andre vice ordförande i kommunstyrelsen, vice ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, oppositionspost i miljö- och byggnadsnämnden samt ordförande i revisionen.

Kristdemokraterna får följande poster: Andre vice ordförande i socialnämnden, andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden samt vice ordförande i kultur- och fritidsutskottet.

Klart i december

Posten som andre vice ordförande i kommunstyrelsen är också oppositionsråd. Den lär gå till Moderaternas Niklas Gustafsson, som blev framröstad i partiet som kommunalrådskandidat före Per Åke Svensson efter valet i höstas.

"Nu kommer respektive partis nomineringskommitté att arbeta vidare med att tillsätta de olika uppdragen inför kommunfullmäktige i december", skriver M och KD i pressmeddelandet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: