Annons:

Sök

Annons:

PARTIET STARTAR AVDELNING FÖR UNGA – HAN BLIR ANSIKTET UTÅT

Alexander Esping blir kontaktperson för Ungsvenskarna i Vimmerby kommun. Foto: Pressbild

PARTIET STARTAR AVDELNING FÖR UNGA – HAN BLIR ANSIKTET UTÅT

Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Ungsvenskarna, startar upp en lokalavdelning i Vimmerby kommun. Alexander Esping blir kontaktperson. 

Annons:

De senaste åren har det varit få aktiva ungdomsförbund bland de politska partierna i Vimmerby kommun. Nu startar Ungsvenskarna en avdelning här. 

– Nu är även Vimmerby en kommun med lokalavdelning för Ungsvenskarna och detta är helt enligt våra planer på expansion. Det har vuxit sig allt större intresse i Vimmerby för ungdomsverksamhet och då tyckte jag att Alexander Esping skulle passa perfekt för att leda det arbetet. Det kommer gå väldigt bra tror jag, säger Anton Liljegren Johansson, kontaktperson för Ungsvenskarna Kalmar län, om den nya lokala kontaktpersonen i ett pressmeddelande.

Alexander Esping är glad över detta.

– Jag tror det kommer bli väldigt roligt och spännande att få chansen att starta Ungsvenskarna Vimmerby. Men det känns också betydelsefullt då jag kommer träffa många nya människor, speciellt ungdomar som vill bli politiskt engagerade. Vi kommer med denna etablering vara det enda ungdomsförbundet i Vimmerby vilket är ett styrketecken från oss, säger Alexander Esping.

Sverigedemokraterna blev största parti i skolvalet som hölls i samband med valet 2022.

– Vi fick nästan 25 procent och blev med god marginal det största partiet vilket är både en indikation på vad ungdomarna faktiskt tycker men också att framtiden för både partiet och förbundet är väldigt ljus. Jag tror att detta stöd bara kommer växa speciellt nu när vi etablerar ungdomsförbundet i kommunen, säger Esping.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: