Annons:

Sök

Annons:

KD:s motion om Prao skickas tillbaka:

KD:s Ola Gustafsson vill befria majoriteten från att styra kommunen efter Prao-motionen, säger han.

KD:s motion om Prao skickas tillbaka: "Ligger ett lagförslag"

Motionen om Prao ska återremitteras. Det blev kommunstyrelsens beslut efter en votering på tisdagen. Voteringen slutade 6-2 i majoritetens favör, efter att en vänsterpartist lagt ned sin röst.
– Det ligger ett lagförslag och då vi vill invänta den, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Praktisk arbetslivsorientering, vardagligt kallat Prao, har debatterats under lång tid. Skolelever har i möten med kommunledningen tryckt på hur viktigt de tycker det är – men hittills har det inte gett gehör. 

Nu skickas motionen tillbaka till barn- och utbildningsnämnden. 

– Det är svårt att förstå hur S+M-majoriteten tänker när det gäller Kristdemokraternas motion om att återinföra Prao. Med hänvisning till att regeringen har aviserat att det ska komma en lag om Prao i årskurs åtta och nio, så skickar kommunstyrelsen tllbaka motionen till barn- och utbildningsnämnden för att begrava den i en byrålåda, säger Ola Gustafsson (KD), ersättare i kommunstyrelsen.

Majoriteten å sin sida använder just förslaget från regeringen som det avgörande skälet för att inte fatta beslut om motionen i dagsläget. 

– Det ligger ett lagförslag från regeringen som ska tas i juli. Vi bör invänta den då så vi inte gör något som inte står i direktiven. Vi kan gott börja titta på det och förbereda oss, men det är dumt att börja jobba med det som står i motionen om man sedan inte ska göra det enligt direktiven, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen. 

"Dags att befria dem"

Därför vill den lila majoriteten att motionen om Prao skickas tillbaka till barn- och utbildningsnämnden. 

Ola Gustafsson menar dock att det här är ett bevis på majoritetens velighet.

– Majoriteten verkar inte veta vilket ben de ska stå på. Det är dags att befria dem från bördan att regera kommunen, säger han vidare.

Lagen väntas träda i kraft den 1 juli 2018.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: