Annons:

Sök

Annons:

Då ska politikerna besluta i hallfrågan – hemlighåller kostnaden

Politikerna ska fatta beslut i ishallsfrågan nu på fredag. På bilden kommunalrådet Helen Nilsson (S). Foto: Arkivbild

Då ska politikerna besluta i hallfrågan – hemlighåller kostnaden

Politikerna har nu fått informationen man behöver. I dag hölls ett extrainsatt sammanträde med kommunstyrelsen och ytterligare ett hålls på fredag. Då ska beslutet tas kring hallfrågan i Vimmerby.
– Jag kan inte säga om alla är överens, säger kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

Det har varit en följetong ända sedan Vimmerby Hockey tog steget upp i Hockeyallsvenskan. En del krav som Svenska Ishockeyförbundet, Hockeyallsvenskan och TV4 ställer måste man leva upp till för att få spela i serien.

Samtidigt brottas kommunen, som äger anläggningen, med en mycket ansträngd ekonomi. De ledande politikerna har tidigare inte velat säga om det finns någon eventuell smärtgräns och vad den i sådana fall skulle ligga på. 

Fastighetschefen Torbjörn Bergström har tidigare sagt att så fort den förväntade summan finns på plats kommer man att gå ut med den. Men nu väljer politikerna att inte göra det.

Under onsdagen hölls ett extrainsatt sammanträde med kommunstyrelsen. 

– Vi har gått igenom det mesta i dag och informerat om det vi vet. Vi har pratat oss samman både politiker och tjänstemän för att alla ska få en bild av läget. I morgon åker jag och Anton (Palmér, sammankallande i gruppen kring arenafrågan, reds.anm) och träffar föreningen. Vi börjar få en någorlunda koll kan man säga, men vi är inte riktigt helt framme ännu, säger Helen Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Extrainsatt KS till

Men snabbt ska det gå. Redan på fredag väntar ännu ett extrainsatt kommunstyrelsesammanträde. Då ska politikerna fatta beslut. 

– Ja, där kommer beslutet att tas. Vi får undan för undan ihop sammanhanget på något sätt och plussar på all information vi får från alla ställen. Det ska göras beräkningar externt och internt. Vi ska få ihop det här och prata med föreningen kring hur de ställer sig till det här innan vi kommer fram till klubbslaget. Det här har dröjt iväg i tid och vi politiker har inte lång tid på oss. Det blir lite ad hoc, men vi måste ta beslut, säger Helen Nilsson.

Hon anser samtidigt att alla involverade gjort allt vad de kan.

– Och så fort de kan, men ändå blir det så här. Vi måste ta snabba beslut och därför har vi ett extrainsatt sammanträde. 

"Vår strävan"

Vad det kommer att kosta att rusta upp hallen för spel i Hockeyallsvenskan vill dock inte Helen Nilsson säga nu.

– Den behåller vi ett par dagar själva. 

Varför?

– Vi vill inte gå ut med summan just nu, vi behöver hålla den internt ett tag till. Jag kan väl säga att summan ligger i häradet vi tänkt oss, men vi behöver hålla den inom huset. 

Är det en summa som gör att ni ser att det här är görligt?

– Det beror sig på hur man landar och vad alla tycker kring det. Det är vår strävan i alla fall. 

Är ni överens?

– Ett politiskt beslut ska tas på fredag och jag kan inte säga om alla är överens. Alla har fått den här informationen nu och ska ta den vidare i sina grupper. Det här ska gå snabbt eftersom beslutet tas om två dagar. 

Vad är ert partis inställning?

– Vi har en klar inställning och den tycker jag att jag varit tydlig med, men den kan också förändras. Vi måste ha en diskussion med hockeyn också, som är lika involverade i det här. Vi har varit positiva genom hela arbetet, men nu måste vi ta det i mål.

Är ni överens inom majoriteten?

– Jag vill inte säga något om det förrän på fredag. De sista diskussionerna måste tas först. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: