Annons:

Sök

Annons:

Klimataktivisten frågade politiken:

Ingvar Edlund, klimataktivisten som står utanför stadshuset varje fredag, ville veta hur politiken jobbar i omställningen till att bli mer klimatsmarta.

Klimataktivisten frågade politiken: "Har vi någon plan?"

Återigen strejkade organisationen Vimmerbys Klimatstrejkare utanför Plenisalen. Den här gången gick också klimataktivisten Ingvar Edlund upp i talarstolen under allmänhetens frågestund.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ingvar Edlund, som varje fredag står utanför stadshuset i Vimmerby för att strejka för klimatet, inledde med att prata om hur illa ställt det är med klimatet. Han frågade sedan kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) vad Vimmerbys folkvalda kan göra för "att få med hela kommunen i den ofattbart stora omställning som krävs". 

– Det är verkligen en viktig fråga och vi behöver ställa om till ett annat sätt att leva. Det vi har gjort och har höga ambitioner kring är svensk närproducerad mat i våra verksamheter, vi har gjort biobränslesatsning i kraftvärmeverket, som på så sätt försöjer oss med både värme och el som är förnybart producerad. Den stora utmaningen är transporterna, men vi jobbar vidare med biograsfrågan och har en biogasmack på gång. Vi behöver ge möjligheter för fler laddstolpar och VEMAB ska bygga fler. Vi har och har på gång ännu fler solpaneler på kommunala fastigheter, svarade kommunalrådet. 

Ingvar Edlund nöjde sig inte helt med det svaret.

– Hur får man med alla, näringslivet och helt vanliga människor? Har vi någon plan för det?

Nilsson Nachtweij svarade "att vi behöver arbeta tillsammans". 

– Jag är ute och möter många människor. De flesta förstår att kommunen och föreningar måste hjälpas åt. Vi är alla ambassadörer, men självklart ska kommunen bidra. Exakt hur planen ser ut får jag återkomma till.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: