Annons:

Sök

Annons:

HAN ERSÄTTAR NICHOLSON – VANN OMRÖSTNINGEN

Niklas Gustafsson, i mitten, tar Marie Nicholsons poster under föräldraledigheten sedan han vunnit en omröstning mot Tomas Peterson. Foto: Simon Henriksson

HAN ERSÄTTAR NICHOLSON – VANN OMRÖSTNINGEN

Valet stod mellan Tomas Peterson och Niklas Gustafsson. Det blev den senare som nu kommer ersätta Marie Nicholson som vice ordförande i kommunstyrelsen.
– Det känns kul och spännande, säger Gustafsson.

Annons:

Marie Nicholson väntar barn och Gustafsson kommer alltså ta hennes roll under föräldraledigheten. Kjell Alexandersson tar Nicholson uppgift i barn- och utbildningsnämnden och Tomas Peterson blir gruppledare. 

– Jag gillar företagsfrågor och har varit med i kommunstyrelsen tidigare. Jag har gillat arbetet där, och det ska bli kul att testa på under Maries föräldraledighet, säger Gustafsson till DV. 

– Jag har påbörjat mandatperioden med ett stort fokus på näringslivsfrågor. Det blir perfekt att Niklas kommer kunna fortsätta det arbetet under min frånvaro och dessutom koppla in miljö- och byggnadsfrågor på ett naturligt sätt, säger Nicholson i ett pressmeddelande. 

Hade en omröstning

Nicholson ska vara föräldraledig i sex-sju månader. 

– Men jag vet inte exakt hur länge det blir, det får vi se, säger Gustafsson. 

Moderata gruppen hade en omröstning där man valde mellan Gustafsson och Tomas Peterson. Hur utgången blev exakt vill Gustafsson inte gå in på. 

– Vi hade en omröstning och alla kände sig nöjda efteråt. Jag känner att jag har hela gruppens stöd, även Tomas. 

Gustafsson kommer behålla sitt ordförandeuppdrag i miljö- och byggnadsnämnden, vilket innebär att han blir heltidspolitiker under Nicholsons föräldraledighet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: