Annons:

Sök

Annons:

KLART: NU SKA KRÖNSMON FÅ EN INFART – KOMMUNEN FÅR STÖD

Industriområdet Krönsmon ekar tomt. Frågan är om den nya infarten kan få fart på intresset. Foto: Simon Henriksson

KLART: NU SKA KRÖNSMON FÅ EN INFART – KOMMUNEN FÅR STÖD

Inga pengar från Trafikverket – men väl tre miljoner från Region Kalmar. Det underlättar förstås för kommunen när industriområdet Krönsmon nu äntligen ska få en infart. Beslutet fattades av en enig kommunstyrelse i dag.
– Vi är nöjda, säger Ola Gustafsson (KD) i Vimmerbyalliansen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det mycket omdiskuterade industriområdet Krönsmon har kostat skattebetalarna många tiotals miljoner kronor. Fler blir det. Nu kommer området få en infart från riksväg 23/34 som totalt kostar cirka 7-10 miljoner.

Kommunen får tre miljoner från Region Kalmar och finansierar resten själv. Vägen är tänkt att byggas under nästa år. Trafikverket kommer ansvara för byggnationen.

– Det blir en infart längre norrut och som sedan går längs med riksvägen in till Krönsmon. Nu kan vi börja förprojekteringen ganska omgående. Vi är nöjda över att vi fått en stor summa från regionen till detta, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

"Ligger långt bort"

Vägen kommer att breddas för att möjliggöra ett vänstersvängfält i norrgående riktning (fram till avfarten) och en vävningssträcka i södergående riktning. Projektet ska anpassas efter tung trafik.

Krönsmon är i dag det enda område som kommunen har för eventuella intressenter. Enligt Ingela Nilsson Nachtweij (C) är det inte nära med någon etablering på Krönsmon för tillfället.

– Inte vad jag har hört, säger hon.

Åtgärden ska genomföras på ett sätt så att det möjliggör en 2+1-väg i framtiden, en hastighet på 100 km/h samt en ny infart till Astrid Lindgrens Värld och Vimmerby.

– Det är inte helt dött, men en ny infart till Vimmerby och ALV kostar 80-100 miljoner och ligger långt bort. 

Platsen för infarten till Krönsmon är belägen cirka en kilometer norr om Vimmerby.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: