Annons:

Sök

Annons:

BUN vill ha mer pengar till Campus:

Barn- och utbildningschefen Ola Karlsson och nämndens ordförande Peter Karlsson (C). Foto: Simon Henriksson

BUN vill ha mer pengar till Campus: "Måste ha pengarna"

Mer pengar. Det vill barn- och utbildningsnämnden nästan alltid ha. Nu äskar man 1,5 miljoner kronor för att kunna fortsätta satsa på Campus.
– För att kunna bedriva verksamhet måste vi ha de här pengarna, säger ordförande Peter Karlsson (C).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

För en månad sedan fördelade nämnden tillskottet på fyra miljoner kronor inför 2020. Nu vill man dock ta del av de statliga pengar som kommunen får. BUN begär 1,5 miljoner kronor till nästa år.

Pengarna ska gå till att Campus Småland, där Vimmerby tillsammans med Hultsfred och Västervik ingår, ska kunna satsa vidare.

– Förra gången vi äskade pengar till Campus fick vi det, men det var bara för 2019. Nu behöver 1,5 miljoner kronor, säger BUN:s ordförande Peter Karlsson (C).

Vad tror du om möjligheterna att få pengarna?

– Det har jag ingen aning om, men för att kunna bedriva verksamhet på Campus måste vi ha de här pengarna. Det är viktigt att man kan studera på hemmaplan av många olika skäl och det är många utbildningar på distans på gång. Det har gjorts utvärderingar bland företag och många utbildningar kommer att starta.

Socialdemokraterna, som ännu inte lagt någon egen budget, deltog inte i beslutet.

– Vi kommer lägga fram vårt budgetförslag i slutet på oktober och har just nu en intern process där vi tittar på vilka satsningar vi vill göra framöver och där varje krona är viktig. Vi har fortfarande ett stort underskott att förhålla oss till, säger Lis Astrid Andersson (S).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: