Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbys öde avgörs bakom lyckta dörrar

Centerpartiet kommer fatta sitt beslut bakom stängda dörrar. Foto: Simon Henriksson

Vimmerbys öde avgörs bakom lyckta dörrar

Inte heller på söndag är varken media eller allmänhet välkommen att följa Centermötet som avgör Vimmerbypolitikens framtid.
– Det är en intern diskussion som är öppen för partiet, säger veteranen Leif Larsson.

Annons:

Ingela Nilsson Nachtweij eller Jacob Käll? Majoritet eller opposition? Ett steg mot ökad stabilitet eller fortsatt röra?

Det är tre av de frågor som Centerpartiets medlemmar ska avgöra på söndag när man både kallat till medlemsmöte och nomineringsstämma. Stämman som hölls förra onsdagen slutade som bekant med att Ingela Nilsson Nachtweij lyftes som motkandidat till valberednings alternativ, Jacob Käll.

Eftersom fullmäktige ska ta ställning till ett nytt kommunalråd på måndag måste Centerpartiet bestämma sig på det möte man kallat till på söndag. Hur diskussionen kommer gå förblir en hemlighet för Centerpartiet – inte heller denna gång är allmänheten välkommen.

– Det är väl inte så konstigt, vi har haft en jobbig höst i politiken och våra medlemmar ska pröva vad som finns till buds. Det är ett medlemsmöte, inget allmänt möte och det är en exklusiv rätt för partiets medlemmar att delta, säger Leif Larsson, ordförande i valberedningen. 

Samtidigt är mötet en angelägenhet för hela Vimmerby. Hur ser du på det?

– Så är det självklart, men i det läge som vi befinner oss i har valt att ha ett internt möte, där medlemmarna ges full möjlighet att ge sin bild.

Det går före Vimmerbybornas möjlighet till insyn?

– Det är en intern diskussion som är öppen för partiet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: