Annons:

Sök

Annons:

Så ser Jacob Käll på sitt nya uppdrag som kommunalråd

Jacob Käll (C) nominerades på måndagen av sitt parti som nytt kommunalråd och ny ordförande för kommunstyrelsen.

Så ser Jacob Käll på sitt nya uppdrag som kommunalråd

I kväll nominerade Centerpartiet i Vimmerby Jabob Käll som ny ordförande för kommunstyrelsen och nytt kommunalråd. Det formella belsutet tas på måndagens kommunfullmäktige. Nu berättar han om hur han själv ser på det som varit och på uppdraget som väntar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

En 65-årig landsbygdskämpe från Djursdala, som av partikamrater och även många partimotståndare beskrivs som en skicklig ledare, om än kanske med lite begränsad politisk erfarenhet.

Där har du det ytterst snabbmålade porträttet av Vimmerbys förmodade kommande kommunalråd och tillika kommunstyrelsens ordförande.

För vid Centerpartiets nomineringsstämma i Frödinge i kväll valde man att gå på valberedningens förslag, Jacob Käll.

– Just nu känns det väldigt skönt. Framför allt är det bra att Centern har tagit ett kliv framåt så att vi kan gå vidare i det här, säger Jacob Käll efter precis avslutat möte.

 Har den senaste tiden varit tuff?

– Ja, det har den verkligen. För många.

Efter det förra nomineringsmötet för en och en halv vecka sedan kändes det som att du själv vacklade lite – som om du hade tappat sugen?

 – Det viktiga för mig har hela tiden varit att få partiets stöd, men vid det förra nomineringsmötet blev det inte så. Det blev så mycket diskussioner att vi inte kunde gå till beslut.

Hur ser du på det nu?

– Att det var väldigt bra att vi fick tiden fram till det här mötet att diskutera och fundera. Det var viktigt. Kvällens möte kom ganska snabbt fram till hur vår framtid ska se ut – att vi vill fortsätta ett nära samarbete med Alliansen, och föra vår politik. Mötet stödde min kandidatur med ett enhälligt beslut, och det känns väldigt bra.

Var kommer du initialt lägga ditt fokus?

–  Det är högt prioriterat att snabbt sätta oss ned med våra allianskollegor och diskutera. Annars handlar det framför allt om två saker; att få igång ett framåtsyftande partiarbete och allianssamarbete, men också verka för att vi får arbetsro så att vi kan ta oss an viktiga utvecklingsfrågor.

Tycker du att det har gått i stå under den här tiden?

– Vissa saker har gjort det, men inte alls allt. Den kommunala organisationen tuffar på och där görs ett enormt bra arbete, men det finns många politiska frågor och utvecklingsfrågor som vi måste ta tag i.

Hur ser du på hela den här tiden ur perspektivet centerpartist i Vimmerby?

– Självklart måste vi diskutera det som har hänt och dra lärdom av det – vad har gått fel, hur undviker vi det i framtiden och hur ska vi jobba? Samtidigt tror jag att vi kan gå stärkta ur det här. Jag tänker att vi nu inser att vi måste stärka partiarbetet, och bara det är bra. Viktigt dock att allt vi gör är i syfte att blicka framåt. Det lönar inte kommunpolitiken att gräva i det förgångna, och jag tror inte att det är det som väljarna vill se heller.

 Om nu allt går som ni hoppas och tror på kommunfullmäktige i morgon, när kommer då du kliva in i din nya tjänst.

– Jag är lite osäker på det exakta datumet, men runt den 10 januari. Men mentalt lär jag vara där redan från och med tisdag morgon i så fall. Vi måste igång med arbetet omgående.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: