Annons:

Sök

Annons:

Politiker vill se gemensam kommun: ”Bör starta upp en försiktig diskussion

Lennart Beijer (V) är öppen för en kommunsammanslagning av Vimmerby och Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Politiker vill se gemensam kommun: ”Bör starta upp en försiktig diskussion"

Att Vimmerby och Hultsfred ska bilda en gemensam kommun ser Hultsfredspolitikern Lennart Beijer (V) som en bra idé. 
”Likaväl som det förstås finns nackdelar kan man se stora fördelar”, skriver politikern i en interpellation till kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Nyligen rapporterade DV/DH om att kommunutredningens slutbetänkande hade lämnats in till regeringen med flera föreslagna förslag. Utredningen slog klart och tydligt fast att en kommun bör vara minst 20 000 invånare och det uppfyller varken Vimmerby eller Hultsfred.

Varken Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun, eller Jacob Käll (C), kommunalråd i Vimmerby kommun, vill inte att kommunerna blir en gemensam kommun. 

"Bör starta upp en försiktig diskussion"

Nu lyfter Hultsfredspolitikern Lennart Beijer frågan angående framtiden för Vimmerby och Hultsfred i en interpellation till kommunalrådet Lars Rosander.

”Det kan tyckas som en omöjlig uppgift att få gamla kombattanter som Vimmerby och Hultsfred att slå ihop sina påsar. Men likaväl som det förstås finns nackdelar kan man se stora fördelar. En sammanslagning av dessa systerkommuner innebär ändå ingen särskilt stor kommun. Undertecknad anser att båda dessa kommuner redan närmaste tiden bör starta upp en försiktig diskussion för att få fram fakta om fördelar och nackdelar med en kommunsammanslagning. Det vore dumt att invänta statliga direktiv liknande de som gavs vid den senaste sammanslagningen på 70-talet. De gamla motsättningarna mellan invånarna i Hultsfred och Vimmerby är i dag historia. Nu är det upp till politikerna att tänka nytt och se möjligheterna”, skriver han i sin interpellation. 

Beijer (V) vill fråga kommunalrådet om hans syn på denna fråga. 

Klicka här för att läsa vår tidnings artikel med Lars Rosander där han säger att det inte finns några fördelar med en kommunsammanslagning. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: