Annons:

Sök

Annons:

FBSK beviljas stöd – men bara med en halv miljon

Frödinge/Brantestads SK ska få en halv miljon kronor, föreslår kommunstyrelsen.

FBSK beviljas stöd – men bara med en halv miljon

Frödinge/Brantestads SK får ta del av flyktingpengarna. Kommunstyrelsen beviljar 500 000 kronor i ett engångsstöd för nybyggnationen på Lundavallen. Oppositionen ville stötta FBSK med en miljon kronor.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sedan lång tid tillbaka har Frödinge/Brantestads SK:s omklädningsrum varit utdömda. Tidigare i år fick föreningen ett glädjebesked – då Allmänna arvsfonden beviljade klubben ett stöd på 2,5 miljoner kronor till nybyggnation av nya omklädningsrum, bastu och kiosk. 

Men kommunstyrelsen, som om man gått in med en tredjedel i investeringsstöd hade hjälpt FBSK med en miljon kronor, återremitterade ärendet i maj. 

I juni kommer nu beskedet – och kommunstyrelsen vill stötta FBSK med en halv miljon kronor. Majoriteten föreslog ett engångsstöd på 500 000 kronor, som ska finansieras med hjälp av flyktingmiljonerna. Oppositionen ville att sportklubben i Frödinge skulle få en miljon kronor. 

Det blev votering och den slutade 6-3 i den lila majoritetens favör. 

– Vill vill prioritera FBSK och vill inte att de ska gå lottlösa. Därför lämnar vi ett stöd för de integrationssatsningar man tänker göra när det gäller flyktingbarnen som snart kommer till Locknevi, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M). 

Frågan avgörs slutligen av kommunfullmäktige. 

FBSK:s ordförande Thomas Blomberg har tidigare sagt så här till Dagens Vimmerby om 500 000 kronor i stöd från kommunen. 

– Jag kan inte ta ställning till om det räcker. Vi måste avvakta dialogen med kommunen. När arvsfonden valde att satsa trodde jag inte att vi skulle bli stoppade av kommunen. Jag trodde att det skulle vara svårare att få stöd av arvsfonden. Vi är fruktansvärt besvikna. Vi är helt beroende av att få stöd av kommunen, sade FBSK:s ordförande Thomas Blomberg i maj. 

DV söker Thomas Blomberg för en kommentar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: