Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Nu är Marie tillbaka efter föräldraledigheten:

Marie Nicholson är tillbaka efter föräldraledigheten. Foto: Arkivbild

Nu är Marie tillbaka efter föräldraledigheten: "Verkligen kunnat fokusera på familjen"

Marie Nicholson blev den första kommunpolitikern att vara föräldraledig. Nu är hon tillbaka igen.
– Jag tycker att det har fungerat väldigt bra, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Marie Nicholson gick på föräldraledighet den 12 augusti 2019. På måndagen gjorde hon sin första arbetsdag igen. Moderaten är förste vice ordförande i kommunstyrelsen och har samma uppdrag i barn- och utbildningsnämnden. 

Under hennes frånvaro har Niklas Gustafsson tjänstgjort som vikarierande förste vice ordförande i kommunstyrelsen och var även under en tid tillförordnad ordförande i kommunstyrelsen. 

– Det känns bra att vara tillbaka. I sådana här tider (coronapandemin reds.anm) vill man gärna vara med och bidra. Då känns det extra bra att kunna arbeta. Det har varit en lång förstadag med långa möten, men det har varit bra möten, säger Marie Nicholson.

Hur har det fungerat att vara föräldraledig?

– Jag har faktiskt verkligen kunnat fokusera på familjen och det är tack vare Niklas Gustafsson och Tomas Peterson och det sätt som de har lett arbetet på. De har varit fantastiska. Många tror att jag har varit inne och arbetat mycket, men så är det inte. Jag har haft fullt fokus på familjen och känner mig väldigt nöjd med den tiden som har varit. 

"Känns bra att ha varit först"

Numera finns det i kommunallagen att kommunalråd eller heltidsanställda politiker ska kunna vara föräldralediga. 

– I riksdagen är det vedertaget, men möjligheten kommunalt har varit ganska begränsad tidigare. Innan den nya kommunallagen fick man göra lokala regler, som kunde tillåta det. Men det var ganska många kommunalråd som fick lämna sina poster och så ska det naturligtvis inte vara. Vi vill uppmuntra människor i den ålder där man skaffar barn ska engagera sig politiskt. Det känns bra att ha varit den första i Vimmerby och jag hoppas att det ska behövas igen för andra i framtiden.

Hur känner du att det har tagits emot?

– Jättebra, bara positivt. Jag har inte hört något negativt. Människor har varit tillmötesgående, det har varit flexibilitet, vi har kunnat adjungerat in människor på möten varefter vi har behövt. Det har gått utmärkt. Jag har varit i kontakt med andra politiker som har varit föräldraledig för att veta hur de har gjort. Nu blir jag i min tur kontaktad. Man hjälper varandra att lösa det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: