Risken är att skolan behöver stängas för att personal inte kan undervisa, säger Peter Karlsson.
Foto: Pixabay
Coronapandemin har lett till att gymnasieeleverna studerar på distans. Något som har fungerat väldigt väl, säger nämndens ordförande Peter Karlsson.
– Det har gått över förväntan. Nu går man även in och har vissa prov i skolan, så man kan slutföra sina kurser i trean. Detsamma gäller för lärcenter också.
Ett annat orosmoment har varit att många inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter fått stanna hemma på grund av sjukdom.
– Det är väldigt många barn som har varit borta i barnomsorgen, men nu har de börjat komma tillbaka. Det gäller även personal som har varit sjuka, men just nu är många tillbaka. Även när det gäller lärare fanns det många skolor där många var sjuka, men nu ser det bättre ut igen.
"Hoppas vi aldrig hamnar där"
Det är också just sjukdomar som är den största risken, enligt Peter Karlsson.
– Risken är att vi ska behöva stänga en skola för att personal inte kan undervisa. Men det är inte nära.
Nämnden är fortsatt förberedd på att skolor och förskolor kan stängas och vill kunna erbjuda samtliga hjälp med barnomsorgen.
– Klarar vi inte alla är det permitterade, föräldrar till 15-timmarsbarnen och arbetslösa vi får neka i första hand, innan vi går in på MSB:s krav på vilka som har rätt till det. Vi vill kunna lösa det ändå och tror att vi ska kunna göra det. Jag hoppas heller aldrig att vi hamnar i det läget.
Peter Karlsson tycker att barn- och utbildningsområdet är väl förberett på en förvärrad situation.
– Vi har beredskap för hur vi ska lösa de värsta scenarier som finns. Vi har en bra krisgrupp och en pandemiplan. Jag känner mig trygg och lugn med att vi skulle klara krisen och tycker vi börjar få bra koll på läget.