Annons:

Sök

Annons:

Kommunalrådet:

En diskussion om att stötta föreningslivet har påbörjats, säger Jacob Käll. Foto: Simon Henriksson

Kommunalrådet: "Har en påbörjad diskussion om att stötta föreningslivet"

Coronakrisen fortsätter och drabbar många olika verksamheter. Kommunalrådet Jacob Käll (C) öppnar nu för att hjälpa föreningslivet.
– Föreningslivet drabbas väldigt hårt, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Inga konserter eller idrottsevenemang. Det gäller även lokalt i den rådande coronapandemin. Bland annat idrottsföreningar går miste om viktiga inkomster när allt seriespel ligger på is.

– Föreningslivet drabbas väldigt hårt av inställda aktiviteter och det innebär uteblivna inkomster. Vi har en påbörjad diskussion om att stötta föreningslivet, sa kommunalrådet Jacob Käll (C) under måndagens fullmäktige.

Vad det kan innebära i praktiken är ännu oklart. Käll oroas också över besöksnäringen och varslet på Ljunghäll.

– Det är också väldigt ovisst hur det blir med besöksnäringen. Men vi håller alla tummar. 

– Vi har fått varsel i industrin förutom alla permitteringar. Men jag blev väldigt glad över att höra Ljunghälls vd när han fick frågan om vad kommunen kan göra. Han svarade att kommunen skulle se till att det finns vatten i ledningarna, att skolan och omsorgen fungerar, så löser man själva det företagsmässiga. Det känns bra att höra en företagare säga så. Vårt uppdrag är att se till att den kommunala driften fungerar.

"Gäller att hålla i"

Han är också positiv till arbetet med Vimmerby Tillsammans.

– Den samling som sker där är väldigt positiv. Jag tror att det är en bra grund att stå på när vi kommer ur krisen. Det är viktigt att hålla i det. 

Jacob Käll beskrev också arbetet med coronapandemin.

– Hur länge orkar vi? Nu gäller det att hålla i, hålla ut och hålla avstånd. Vi har ingen smitta på äldreboende och vi har koll på utrustning och skyddskläder. Det känns som att samarbetet fungerar bra, men det finns en oro om läget förvärras.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: