Annons:

Sök

Annons:

Leif Larsson efter domen:

Kommunfullmäktiges ordförande Leif Larsson (C) kan ännu inte ge besked om hur man kommer agera efter Förvaltningsrättens dom. Foto: Arkivbild

Leif Larsson efter domen: "Kommer ta ställning nästa vecka"

Kommunfullmäktiges ordförande Leif Larsson (C) har som hastigast läst Förvaltningsrättens dom där man slår fast att det var fel att vägra Ingela Nilsson Nachtweij (C) ansvarsfrihet. Han kan ännu inte ge besked om hur man kommer gå vidare.

Annons:

I sin dom finner Förvaltningsrätten i Linköping att kommunfullmäktiges beslut att vägra före detta kommunstyrelseordföranden i Vimmerby, Ingela Nilsson Nachtweij (C), ansvarsfrihet var felaktigt.

Domen meddelades i veckan, och där skriver man bland annat att beslutet inte haft erforderligt stöd i kommunallagens regler om utkrävande av ansvar.

Tar ställning nästa vecka

Kommunfullmäktiges ordförande Leif Larsson (C) har än så länge bara haft möjlighet att ögna igenom domen när vi når honom på sena fredagseftermiddagen.

– Nu ska vi läsa domen och domskälen, och i nästa vecka kommer vi ta ställning till hur vi går vidare, och om vi går vidare, säger

– Just nu kan jag inte kommentera så mycket, utan jag måste läsa domen mer noggrant först.

"Ger oss rätt i mycket" 

Du fick ingen direkt känsla när du skummade igenom domen?

– De ger oss rätt i mycket, men det här handlar ju till stor del om juridik. Det är en laglighetsprövning av fullmäktiges beslut. Det handlar inte om sakfrågan, huruvida vi har bedömt det rätt eller fel, utan om vi juridiskt sett tagit rätt beslut.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: