Annons:

Sök

Annons:

Revisorerna har granskat socialnämnden:

Socialnämnden har haft det kämpigt med budgeten under flera år. Foto: MostPhotos

Revisorerna har granskat socialnämnden: "Följer arbetet"

Socialnämnden har länge brottats med mörk ekonomi. Kommunens revision har granskat nämnden – och tittat på åtgärder.

Annons:

Det var tidigare i år som revisionens ordförande Roland Ilemark berättade om en granskning av socialnämnden. Granskningen genomfördes med anledning av att socialnämnden under ett stort antal år haft svårigheter att klara sin budget.

– Därför genomförde vi en granskning. Vi tittade på arbetet under 2020 för både socialnämnden och kommunstyrelsen. Vi såg flera förbättringsområden. Socialnämnden följde inte den budgetram som fastställts för 2020 och de ekonomiska problemen har varit kända sedan länge. Åtgärderna bedömdes inte vara tillräckliga och det fanns brister i uppsiktsplikten i kommunstyrelsen samt i arbetet kring budgetramen, säger Roland Ilemark.

Arbetet med uppsiktsplikten bedömdes ha varit ostrukturerad.

– Kommunstyrelsen har inte följt upp och ställt krav på nämnden när det gäller ekonomin och arbetet har inte varit strukturerat. Det behövs mer diskussion kring fördelningen.

"Åtgärder har vidtagits"

Revisionen bedömde att det behövdes en modell för fördelning till nämnderna, vilket har påbörjats under 2021. En ny demografimodell kommer att användas för att fördela pengar till nämnderna efter behov som kan förändras från år till år.

– Det är positivt att det arbetet har påbörjats. Det kan ge bättre strukturer och rutiner framöver, och är ett viktigt arbete som vi kommer följa. Vi ser att åtgärder har vidtagit och det är bra, säger Ilemark. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: