Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbysonen nära ny PBA-titel – föll i finalen

Jesper Svensson var nära sin tolfte PBA-titel, men föll i finalen på svensk mark i helgen. Foto: Bildbyrån

Vimmerbysonen nära ny PBA-titel – föll i finalen

Jesper Svensson har vunnit elva PBA-titlar. I söndags var han nära sin tolfte. Men i Storm Lucky Larsen Masters föll han i finalen mot AJ Johnson. AJ Johnson vann finalen med 220-174 och tog därmed sin allra första PBA-titel. 

Annons:

Storm Lucky Larsen Masters var den den enda tävling utanför USA som var en del av den amerikanska proffstouren PBA i år. Jesper Svensson gick mot sin tolfte PBA-titel efter att ha imponerat i stegen fram till finalen. I semifinalen hade Vimmerbysonen god kontroll på matchen och vann med 232-191 mot Andrew Anderson. 

Men Jesper Svensson fick ge sig mot AJ Johnson i finalen på svensk mark. Bowlingstjärnan fick inte med sig käglorna inledningsvis och kunde aldrig hämta upp det tidiga underläget. 

– Jag tycker att jag gjorde en hel del bra slag i finalen men käglorna ville inte trilla den här gången. Det kändes som att det kunde ha varit lite jämnare än att jag skulle vara 40 poäng back efter halva serien. Sedan har AJ spelat väldigt bra hela tävlingen också och han förtjänar såklart att vinna, säger han till bowlingförbundets hemsida.

Självklart var det en stor besvikelse hos Vimmerbysonen att det inte blev en tolfte titel på hemmaplan.

– Det är såklart väldigt surt nu. Det har varit en fin vecka och jag har spelat väldigt bra men tyvärr räckte det inte hela vägen. Det hade varit väldigt speciellt att få vinna på hemmaplan och för första gången framför min dotter, säger Svensson. 

William Berggren, ursprungligen från Hultsfred, åkte ut mot Andrew Anderson i det fjärde steget. Berggren debuterade på PBA-touren i våras och hamnade nu för första gången topp åtta i en PBA-tävling. Med det blev hans näst bäste svensk efter Jesper Svensson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: