Annons:

Sök

Annons:

Hultsfreds LK:s tredje ultralopp för året lockar många deltagare. Foto: Hultsfreds LK

Rekordstort intresse för årets tredje ultralopp i Hultsfred: "Ser en tydlig ökning"

För tredje gången i år arrangerar Hultsfreds LK ett Backyard Ultra-lopp i Hultsfred. 36 löpare är anmälda till lördagens lopp. 
– Vi ser en tydlig ökning och mer spridning på folket, säger Kurt Gustavsson i arrangörsföreningen. 

Annons:

Backyard Ultra är ett lopp där deltagarna springer 6,7 kilometer varje timme så länge man orkar och har energi kvar. Banan består av parkvägar, enbart grus och inga backar. Det blir start varje hel timme så länge det finns löpare kvar som klarat föregående varv inom timmen. Efter varje varv har man som deltagare möjlighet att fylla på energidepåerna.  

I morgon, lördag, arrangeras ett nytt Backyard Ultra-lopp i Hultsfred med start och mål vid Knektavallen. Kraftprovet arrangeras i Hultsfred för tredje gången detta år – och deltagarantalet stiger för varje lopp.

– Vi har 36 anmälda till helgens lopp och det var 23 löpare i maj och 17 löpare i mars. Det är vårt tredje lopp för året och det är många som jag inte känner igen, säger Kurt Gustavsson.

"Ett enkelt arrangemang" 

Ungefär hälften av deltagarna kommer från närområdet och loppet lockar dessutom mer långväga gäster i och med att det kommer löpare från bland annat Oxelösund, Huskvarna, Norrköping, Åtvidaberg, Växjö, Kalmar och Nybro. 

– Jag tror att många känner att det är en bra, lättsprungen bana plus att startavgiften är billig med 100 kronor. Det är ett enkelt arrangemang och det vet löparna om. Vi har inte gjort så mycket med banan och vi har en funktionär och inga direkta priser. Alla som har fullföljt minst ett varv får medalj och segraren får en pokal. De enda utgifterna vi har är att vi serverar pannkakor efter fem timmar och köper medaljer. Det är ett familjärt lopp, säger Kurt Gustavsson. 

Ingela Jonsson från Kisa vann på 15 timmars löpning i mars och Jennie Karlsson från Hultsfred höll på lika länge i maj. 

– Jag vet att det finns löpare i detta startfält som har kapacitet för att springa minst 15 timmar så vi får se hur det går. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: