Annons:

Sök

Annons:

Klubben anordnar andra ultraloppet på knappt tre månader – deltagarantalet uppnått

För andra gången på knappt tre månader arrangerar Hultsfreds LK ett Backyard Ultra-lopp i Hultsfred. Foto: Hultsfreds LK

Klubben anordnar andra ultraloppet på knappt tre månader – deltagarantalet uppnått

Senast Hultsfreds LK arrangerade ett Backyard Ultra-lopp var den 6 mars. Nu, knappt tre månader senare, är det dags för ett nytt ultralopp. 
– Vi har maximerat antal deltagare till 24 för rådande restriktioner, säger Kurt Gustavsson i arrangörsföreningen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Backyard Ultra är ett lopp där deltagarna springer 6,7 kilometer varje timme så länge man orkar och har energi kvar. Banan består av parkvägar, enbart grus och inga backar. Det blir start varje hel timme så länge det finns löpare kvar som klarat föregående varv inom timmen. Efter varje varv har man som deltagare möjlighet att fylla på energidepåerna.  

Deltagarna delas in i tre grupper

I morgon, lördag, arrangeras ett nytt Backyard Ultra-lopp i Hultsfred med start och mål i hembygdsparken, ungefär tre månader efter föreningens senaste upplaga av kraftprovet. 

– Vi har maximala 24 deltagare som vi kommer dela in i tre grupper så det blir åtta deltagare i varje grupp. Vi har delat in deltagarna på inhägnade områden så varje grupp får ett eget område och olika starttider, säger Kurt Gustavsson från arrangörsföreningen Hultsfreds LK. 

De tre olika grupperna startar med en minuts mellanrum, det vill säga klockan 10.00, 10.01, 10.02 och så vidare. 

– De startar egentligen samtidigt även om det skiljer en minut mellan varje grupp. Det handlar om att det inte ska vara trångt på startlinjen, det ska inte vara svårt att hålla avstånd. Det är upp till var och en om man vill springa ifatt en löpare för att springa tillsammans. Vi har fått uppskattning för vårt upplägg så jag hoppas att det funkar bra, säger Kurt Gustavsson. 

Vann på 15 timmars löpning senast

Han berättar också att Hultsfreds LK är den enda klubben som arrangerar några lopp under pandemin så det kommer inte bara lokala löpare. 

– Det kommer löpare från bland annat Kalmar, Borås, Kinda och Högsby. De flesta löparna är från Vimmerby och Hultsfred. 

Vid klubbens senaste ultralopp i början av mars vann Ingela Jonsson från Kisa på 15 timmars löpning. 

– Jag tror att det är fler konkurrerar den här gången. Förutsättningarna är bättre med mer ljus och bättre väder. Det är många duktiga löpare som klarar minst tio timmar och kanske mer beroende på hur mycket de är villiga att satsa. Det är sådana som brukar köra 24 timmars lopp och Kullamannen, som är 48 timmars lopp. Vi som förening är beredda på 24 timmar rent funktionärsmässigt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: