Annons:

Sök

Annons:

Petter från Pelarne imponerade stort i dagens Lidingölopp

Pelarnesonen Petter Svensson imponerande i Lidingöloppet som avgjordes i dag. Han slutade på en åttondeplats och satte nytt personligt rekord med tiden 1:41:48. Foto: Arkivbild/Deca Text och Bild

Petter från Pelarne imponerade stort i dagens Lidingölopp

Löparen Petter Svensson, bördig från Pelarne, stod för en imponerande insats när Lidingöloppet avgjordes i dag. Petter slutade åtta och satte nytt personbästa med över två minuter.

Annons:

Den 60:e upplagan av Lidingöloppet bjöd på en underbar höstdag, tio grader i luften och perfekta löparförhållanden.

Vann det högklassiga loppet gjorde den etiopiskfödde talangen Ebba Thulu Chala, numer svensk medborgare och tävlandes för Keep Up RC, på tiden 1:38:19. Han var bara tre sekunder före burundiern Oscar Niyonzima.

"Öppnade betydligt snabbare"

För Petter Svensson från Pelarne, tävlandes för Hälle IF, slutade det precis som förra året; med en urstark åttondeplats. Men man ska då veta att årets startfält var betydligt tuffare och att Petter slog sitt rekord från i fjol med över två minuter. Hans tid i år blev 1:41:48.

– Det känns förvånansvärt bra i kroppen, men det var en fin dag för löpning och en bra temperatur i luften, så det var en skön tävling för många, säger Petter ett par timmar efter målgång.

Hur var din taktik inför loppet?

– Jag visste att det skulle vara en toppklunga som skulle gå ut rätt hårt från början. Min tanke var aldrig att gå med där, utan att vara med i en andraklunga där bakom, och så blev det. Vi var tre-fyra löpare som sprang ihop den första milen, och jag öppnade betydligt snabbare än i fjol, men det kändes bra i kroppen hela tiden.

Och personligt rekord med över två minuter?

– Även om Lidingöloppet är tre mil långt så är två minuter mycket. Såklart är jag jättenöjd. Inför loppet har jag känt att jag borde kunna springa betydligt bättre, så det är skönt att få ut det man har gjort på träning.

Vad väntar härnäst?

– Nu är det terräng-SM på Elmiafältet i Jönköping i slutet av oktober, så nu har jag en månad på mig att komma in i grässäsongen. Det kommer bli kul, men krävande – på Elmia-fälten sluttar det brant ner mot Vättern.

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: