Seger, målskytt och matchens lirare – Agnes, 15, imponerade i startdebuten

15-åriga Agnes Karlsson var mycket duktig i sin första match från start i Vimmerby IF. Hon gjorde mål och utsågs till matchens lirare. Foto: Ossian Mathiasson

Seger med 4–0, målskytt och utsedd till matchens lirare. Agnes Karlsson, 15, imponerade stort i sin första match från start med Vimmerby IF.
– Det var verkligen jättekul, säger Agnes Karlsson.

Vimmerby IF studsade tillbaka efter den tunga derbyförlusten mot Tjust och tog en komfortabel 4–0-seger hemma mot Runsten/Möckleby. Hemmalaget dikterade villkoren helt och hållet i 90 minuter, skapade gott om chanser och spelade fin fotboll på Arena Ceos.

Stina Kägo Bragsjö gjorde 1–0 i slutet av första halvlek och VIF fortsatte att trycka på framåt efter paus, vilket gav utdelning.

Nathalie Johansson skickade iväg ett långskott som gick över målvakten fram till 2–0 direkt i andra halvlek. Stina Kägo Bragsjö utökade till 3–2 i 51:a minuten efter ett mönsteranfall.

Lysande startdebut

Agnes Karlsson, 15, fick för första gången chansen från start och avslutade målskyttet när hon rakade in 4–0 från nära håll efter en hörna. Hon blev kort därpå utsedd till matchens lirare och var mycket glad efter slutsignalen.

– Otroligt kul. Jag tycker att vi kämpar på jättebra, kul och skönt att vinna. Det var en match i högt tempo och det är det jag är ute efter, säger Agnes Karlsson.

Hon gjorde tillsammans med Svea Backstad en helgjuten insats på VIF:s centrala mittfält, både offensivt och defensivt.

– Jag orienterar mig bra på planen och försöker vara en bra spelfördelare. Jag har kommit in bra i laget och är sugen på att spela mer, säger Agnes Karlsson.

"Superlativen räcker inte till"

Mikael Rinaldo, tränare i Vimmerby, var av naturliga skäl hur glad som helst efter storsegern.

– Vilken match tjejerna gör. Alla spelare levererade, helt fantastiskt. Jag vill lyfta hela laget för att alla kämpar och krigar. Jag var förväntansfull inför matchen med tanke på att vi hade så många unga, spännande spelare i truppen och alla var duktiga. Superlativen räcker inte till i dag. När spelarna uppträder som de gör så kan jag inte vara något annat än lycklig. Vi hade väldigt trevligt i dag, säger Mikael Rinaldo.

Vimmerby klev i och med dagens seger upp på tredjeplatsen och passerade gästerna från Öland. Serieledaren Tjust vann sin match mot Hultsjö (1–0), vilket gör att det alltjämt skiljer sex poäng mellan Tjust och VIF med tre matcher kvar.

– Vi har hela tiden sagt att vi ska vara med i toppen. Lite synd att vi inte riktigt kan vara med enda in i kaklet men vi har på det stora hela gjort en bra säsong. Vi har några matcher kvar och ska göra vårt bästa för att ta nio poäng, säger Rinaldo.

Alla spelare förtjänade ett omnämnande efter segern.