Annons:

Sök

Annons:

Ted Åström Åberg är tillbaka i Gullringens trupp när Myresjö/Vetlanda väntar på hemmaplan. Foto: Ossian Mathiasson

Formsvagt Gullringen vill bräcka seriesuveränens segersvit – trio tillbaka

Myresjö/Vetlanda FK har gått fram som en ångvält i division 4. I kväll ska Gullringens GoIF försöka bryta seriesuveränens segersvit och sin egen tre matcher långa förlustsvit på Gullemon. 

Annons:

Myresjö/Vetlanda har full pott efter sju spelade matcher, imponerande 20–2 i målskillnad och kommer till kvällens match i Gullringen med gott självförtroende.

Gullringen tog sju poäng på sina tre första matcher och har därefter radat upp tre raka förluster mot i tur och ordning Ölmstad, Vimmerby och Malmbäck. 

Efter storförlusten (1–4) i derbyt mot Vimmerby gick Gullringen och tränarduon Peter Magnusson och Emil Eklund skilda vägar. 

Den nya tränartrion med Patrik Wärnehall, Mattias Sandh och Niklas Johansson förlorade sin första match och ser nu fram emot match nummer två, troligtvis säsongens svåraste uppgift. 

– Det ska bli skitkul att möta serieledaren som inte har tappat en enda pinne. Spännande att se var vi står. Jag vill se mycket löpvilja, aggressivitet, en jädra inställning och vi ska visa att vi är bättre än dem, säger Gullringens nye tränare Patrik Wärnehall. 

Trio tillkommer

Gullringen får klara sig utan avstängde forwarden Rasmus Bexell. De får i gengäld tillbaka Ola Lindblom, Ted Åström Åberg och Anton Holm som missade matchen i Malmbäck. 

– Det betyder givetvis jättemycket att de är tillbaka. Det är tre av våra mest rutinerade spelare som är attitydspelare och kliver in i situationerna ordentligt, säger Wärnehall. 

Melker Johansson och Samuel Lindell missar matchen. Daniel Johansson, som har missat de senaste matcherna på grund av knäproblem, tränade tidigare i kväll och spräckte då ett ögonbryn under intensivspelet. 

– Han fick sy fyra stygn då han fick ett knä på ögonbrynet. Han spelar inte mot Myresjö, säger Wärnehall.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: