Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
GULLRINGENS OFFENSIVA SATSNING: HÄR ÄR KLUBBENS PLANER FÖR GULLEMON

Marcus Kvarnberg och Tom Lynbech, Gullringens GoIF, jobbar för en modernisering och förbättring av Gullemon. Foto: Linus Johansson

GULLRINGENS OFFENSIVA SATSNING: HÄR ÄR KLUBBENS PLANER FÖR GULLEMON

Gullringens GoIF vill utveckla och renovera Gullemon - för tolv miljoner kronor. I planerna finns en bollhall, en konstgräsplan för sjumannaspel samt renovering och tillbyggnad av nuvarande klubblokal.
– Kan vi få till en byggstart under 2018 skulle det vara bra. Vi vill göra Gullemon till den naturliga mötesplatsen i samhället, sa Marcus Kvarnberg, ordförande i Gullringens GoIF, vid en pressträff i dag.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Redan 2009 hade Gullringens GoIF planer på en renovering och utbyggnad av Gullemon. Den gången fanns inte en bollhall och en sjumannaplan med konstgräs med i planerna utan då handlade det bland annat om en elvamannaplan med konstgräs.

 Sedan dess har projektet egentligen legat stilla, säger Marcus Kvarnberg.

 Men nu är det verkligen allvar, inflikar Tom Lynbech, vice ordförande.

Större klubbrum och VIP-hylla

Matcharenan på Gullemon kommer att behållas som den är nu, med naturgräs. På grusparkeringen vill föreningen bygga en bollhall med konstgräs som mäter 65x45 meter samt en sjumannaplan med konstgräs. Det finns också långt gångna planer på att renovera nuvarande klubblokal, som byggdes 1976. Det handlar dels om en renovering av omklädningsrum och dels om en tillbyggnad.

 2009 fanns det en tanke att vi skulle göra det till en form av föreningshus, där även andra föreningar i Gullringen kunde få plats. Tanken är precis som då att det ska byggas en övervåning med ett större klubbrum och en VIP-hylla, säger Tom Lynbech.

"Kommunen är positiv"

Föreningen har bildat en arbetsgrupp som arbetar med Mötesplats Gullemon, som man kallar projektet. I gruppen ingår, förutom Marcus Kvarnberg och Tom Lynbech, också Tommy Wärnehall och Mats Nilsson. I december träffade en del av den gruppen företrädare för Vimmerby kommun. Kommunen måste nämligen vara med på vagnen för att projektet ska kunna bli verklighet.

 Vi har haft ett möte med kommunen och de har sagt att de är positiva. Nu har vi även gjort en skrivelse så nu är det så att säga upp till bevis. Ska vi kunna söka pengar från exempelvis Jordbruksverket, Riksidrottsförbundet och Allmänna arvsfonden är det viktigt att ha kommunen med sig. På något vis tycker vi att ytterområdena i kommunen känns lite förfördelade. Vi missunnar inte Vimmerby när det byggs där, men vi vill att hela kommunen ska leva. Vi vill vara med och utveckla både kommunen och samhället, säger Marcus Kvarnberg.

Stark ekonomi

Någon färdig ekonomisk skiss finns inte framtagen, men Kvarnberg och Lynbech räknar med att investeringen kommer att landa runt tolv miljoner kronor.

 Det känns realistiskt. Av det vi känner till brukar kommunen ha ett investeringsbidrag på 30 procent. Sen exakt hur det skulle kunna se ut får bli föremål för vidare diskussion. Vi är öppna för samarbeten och olika lösningar, säger Marcus Kvarnberg.

Vad kan klubben satsa på projektet?

 Vi kan delvis bidra med ideellt arbete. Sen har vi en stark ekonomi. Men hur mycket det skulle kunna vara måste vi titta närmare på.

"Känner oss ganska säkra"

Om allt går som föreningen tänkt sig blir det byggstart 2018.

Hur säkra är ni på att det här ska bli verklighet?

 Säker kan man inte vara på något, men efter diskussionen vi haft med kommunen och att vi kommit igång bra i arbetsgruppen så känner vi oss ganska säkra. Sen vet vi ju inte hur till exempel Arvsfonden ställer sig till det här. Men vi kommer att driva på hårt, säger Marcus Kvarnberg.

Att lägga konstgräs på huvudplanen på Gullemon är däremot inte aktuellt.

 Nej, det har aldrig varit aktuellt. När vi kommer in i sommaren är det en av Smålands absolut finaste planer, så enkelt är det, säger Tom Lynbech.

Tanken är också att tidigare huvudarenan Gullevi ska jämnas med marken.

 Det är svårt att hålla igång två planer så tanken är att Gullevi ska gå i graven. Där skulle man kunna bygga bostäder istället, till exempel, säger Tom Lynbech.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: