Annons:

Sök

Annons:

Efter kommunalrådets besked: ”Känns snabbt och kategoriskt”

Marcus Kvarnberg och Tom Lynbech vill se en jättesatsning på Gullemon. Foto: Linus Johansson

Efter kommunalrådets besked: ”Känns snabbt och kategoriskt”

Gullringens GoIF vill rusta upp sin anläggning Gullemon för tolv miljoner kronor. Bland annat med ett rejält stöd från Vimmerby kommun. Något som kommunalrådet Tomas Peterson inte ser som möjligt.
– Jag tycker att svaret är snabbt och kategoriskt, säger Marcus Kvarnberg, ordförande i Gullringens GoIF.

Annons:

I tisdags bjöd Gullringens GoIF in till en pressträff för att berätta om sina planer för Gullemon. Ordföranden Marcus Kvarnberg och vice ordföranden Tom Lynbech berättade då om planerna på nybyggnationer och renoveringar på anläggningen. Det handlar dels om en bollhall med konstgräs, en sjumannaplan med konstgräs samt renovering av klubbhuset. Den totala kostnaden beräknas bli runt tolv miljoner kronor.

– Det känns realistiskt. Av det vi känner till brukar kommunen ha ett investeringsbidrag på 30 procent. Sen exakt hur det skulle kunna se ut får bli föremål för vidare diskussion. Vi är öppna för samarbeten och olika lösningar, sa Marcus Kvarnberg i samband med pressträffen.

”Inga jättepengar”

Det skulle i sådana fall innebära att kommunen skulle stå för närmare fyra miljoner. Något som inte är aktuellt, enligt kommunalrådet Tomas Peterson.

– Den typen av investeringsbidrag har vi ju stoppat, det är fryst under hela 2018 också. Det gäller samtliga föreningar och fyra miljoner kronor är inte möjligt för oss. Även om vi gärna skulle vilja. 30 procent är uteslutet på ett så stort belopp, sa Peterson till Dagens Vimmerby i går.

Något som förvånar Marcus Kvarnberg.

– Jag tycker att det känns som ett snabbt och kategoriskt svar. Nu har man ju tydligen stoppat det här med 30 procents investeringsbidrag, men samtidigt tycker jag att man måste titta på varje projekt i sig. Det är inga jättepengar vi begär och det är inte sagt att allt måste ske under 2018. Det går att göra det här etappvis också. Vi har också pratat om stöd i någon form, det kan ske på olika sätt, säger Marcus Kvarnberg.

Tror på projektet

Kvarnberg själv var inte med under det möte som företrädare från kommunen och Gullringens GoIF höll för ett par månader sedan.

– Personerna som var där från vår sida tyckte att det var ett av de mest positiva möten de haft med kommunen på jättelänge. Satsningen vi vill göra är en del i att hålla Gullringen uppe och att göra kommunen i stort mer attraktiv.

Frödinge/Brantestads SK beviljades nyligen en halv miljon kronor för byggnationen av nya omklädningsrum, bastu och kiosk. Tomas Peterson anser att det är en summa som ”ligger inom rimligheten”.

Skulle ett bidrag från kommunen på 500 000 kronor innebära att projektet går i stöpet?

– Det beror på vad andra aktörer kan tänka sig. Jag kan inte utesluta någonting i det här läget. Istället vill jag ha en fortsatt dialog med kommunen, säger Marcus Kvarnberg.

Är du lika positiv som tidigare?

– Ja, jag tror ju på det här. Vi kommer att fortsätta arbeta för att det ska bli av. Nästa steg bör vara att kommunen svarar på vår skrivelse, då kommer jag att ta det mer konkret. Skulle vi får ett svar där de anser att det är väldigt svårt då är det klart att det kan bli jobbigt.

Vad skulle kommunen kunna bidra med mer än rena pengar?

– Vi är öppna för många olika möjligheter. Vi kommer att titta på det och ge idéer, sen är det upp till kommunen om de vill vara med och dansa eller inte.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: